Eerste vlucht met Israëlische toeristen geland in Dubai

Ter illustratie. Foto FlyDubai

De eerste vlucht met Israëlische toeristen naar de Verenigde Arabische Emiraten is in Dubai geland, het laatste teken van de normalisatieovereenkomst tussen de twee landen.

FlyDubai-vlucht FZ8194 landde zondagmiddag kort na 17:40 op Dubai International Airport en bracht de toeristen na een reis van ongeveer drie uur naar de met wolkenkrabbers bezaaide stad.

De ‘low-cost maatschappij had zondagochtend een van zijn Boeing 737’s naar de internationale luchthaven Ben-Gurion in Tel Aviv gestuurd om de passagiers op te halen.

De vlucht vloog door het luchtruim van Saudi-Arabië en vervolgens over de wateren van de Perzische Golf naar de VAE, een federatie van zeven sjeikdommen waar ook Dubai deel van uitmaakt.

De komst van toeristen komt als met name Dubai probeert zijn vitale toeristenindustrie nieuw leven in te blazen te midden van de aanhoudende coronavirus-pandemie. De VAE en Israël zijn overeengekomen om binnenkort regelmatige commerciële vluchten tussen hun landen te lanceren, terwijl andere recente vluchten zakelijke en regeringsdelegaties hebben vervoerd.

FlyDubai is van plan om later deze maand met vluchten naar Tel Aviv te beginnen. De luchtvaartmaatschappij beschreef de vlucht van zondag als een “charter” voor de inkomende toeristen.

Vanaf eind november gaat ook Israir met charters naar de VAE en Abu Dhabi starten. Zij bieden een vlucht en drie overnachtingen in een van 5-sterren hotels aan vanaf $445 per persoon.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)