Exclusief : trailer nieuwe Israëlische film ‘Esau’ met Shira Haas

De trailer voor “Esau” is uit, een nieuwe Engelstalige Israëlische film die losjes gebaseerd is op een Bijbelse rivaliteit tussen broers en zussen en werd gefilmd in Israël.

“Esau”, is een drama gebaseerd op de gelijknamige roman van de Israëlische auteur Meir Shalev, met onder andere Shira Haas, bekend uit de Israëlische serie Unorthodox, , Harvey Keitel en Lior Ashkenazi.

Het verhaal is een moderne draai aan het verhaal van Jacob en Esau. Ashkenazi, die bij een internationaal publiek bekend is vanwege zijn rollen in de Israëlische indiehit ‘Foxtrot’ en naast Richard Gere in ‘Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer’, schittert als de hoofdpersoon in deze film, een schrijver die naar huis in Israël terugkeert om te helpen bij het zorgen voor zijn zieke vader, gespeeld door Harvey Keitel. Zijn broer, gespeeld door Mark Ivanir (die we kennen van Away”, “Kajillionaire”, en “Schindler’s List”), is getrouwd met de vrouw van wie ze allebei hielden en nam het bakkerijbedrijf van de familie over.

Shira Haas, die doorbrak in de Israëlische serie “Shtisel” en werd genomineerd voor een Emmy en Golden Globe voor haar hoofdrol in de Netflix-serie “Unorthodox“, speelt de vrouw waar de jonge broers verliefd op zijn.

Scene uit Esau. Screenshot YouTube

“Esau” zal op 1 december op verschillende streaming-platforms verschijnen. Het is geregisseerd en mede geënsceneerd door de Russische filmmaker Pavel Lungin. De Engelstalige film is geproduceerd in Israël.

“Mijn film is een verhaal van grote liefde, terugkeer en genadeloze tijd. Het vertelt ons dat er dingen in het leven zijn waarin de tijd helemaal geen geweldige genezer is, en er zijn soorten fouten die gewoon niet gemaakt mogen worden, ”vertelde Lungin aan JTA in een verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!