Israëlische striptekenaars brengen nieuw boek uit over hun gezinsavonturen

De nieuwe hardcover van Yehuda en Maya Devir bevat alle drie de delen van hun lopende webcomics-serie One of That Days

Het Israëlische striptekenaars echtpaar Yehuda en Maya Devir, beelden al een aantal jaren hun huiselijke avonturen uit met charmante, hilarische illustraties die een herkenbaar beeld schetsen van het leven als echtpaar met een opgroeiende peuter.

Vorige maand kondigde het duo uit Tel Aviv aan dat ze hun tweede kind verwachtten. Deze week brengen de artiesten hun razend populaire webcomic-serie One of Those Days uit als een eerste editie hardcover met 272 levendig gedrukte pagina’s van hun werk, uitgegeven door Penguin Random House. 

Het boek, dat eerder beschikbaar was voor pre-order op de Penguin Random House-website en op Amazon.com, is al de # 1 nieuwe uitgave van Amazon geworden in de Romance Graphic Novels-sectie van de boekverkoper.

De doorlopende serie van het paar beschrijft het leven en de liefde van Yehuda en Maya Devir, de details van hun huwelijk, de ups en downs van het dagelijks leven en de veranderingen van door hun nieuwe ouderschap.

Striptekenaars Yehuda en Maya Devir hebben een enorme online aanhang opgebouwd door illustraties te delen van hun worstelingen als nieuwe ouders. Foto Devir

De kern van de strips zijn “waargebeurde verhalen uit ons persoonlijke leven”, vertelt Yehuda Devir aan NoCamels in een e-mail.

“Eigenlijk is het ieders persoonlijke leven, en dat is de reden waarom zoveel mensen wereldwijd zich ermee kunnen identificeren. Het is authentiek, zonder filters en het verlangen om perfect te zijn, zoals we tegenwoordig op sociale media zien.”

Yehuda en Maya Devir kennen elkaar sinds hun tijd in het Israëlische leger en begonnen een relatie toen ze studeerden aan de afdeling visuele communicatie van de Bezalel kunstacademie in Jeruzalem.

Het paar heeft over de hele wereld een fervent en toegewijd publiek verdiend sinds hun illustraties in 2017 werden opgepikt door Bored Panda, een tijdschrift uit Litouwen dat over kunst, design en fotografie gaat.

Die illustraties, die meerdere keren viraal zijn gegaan, hebben hen meer dan vijf miljoen volgers op Instagram en twee invloedrijke prijzen opgeleverd in 2019, waaronder een YouTube-prijs en de prijs voor de meest creatieve inhoud maker op de Inflow Global Summit 2019 Awards .

De strijd is echt. Een van de eerste illustraties van Yehuda en Maya Devir die viraal ging. Foto Devir

Vorig jaar vertelden de Devirs dat hun dochtertje, Ariel, hun “grootste prestatie” tot nu toe was. De eenjarige heeft vervolgens haar eigen Instagram- volgers verdiend, met meer dan 360.000 volgers, en heeft zich een weg gebaand in de meeste van hun illustraties.

De Devirs verwennen Ariel met cadeautjes terwijl ze haar eerste verjaardag vieren. Foto Devir

Het echtpaar herdacht Ariel’s eerste verjaardag met een illustratie waarop ze liet zien hoe ze met een schoen speelde terwijl haar ouders haar verwennen met cadeautjes waar ze geen interesse in heeft. Andere illustraties zijn onder meer de worstelingen om een ​​nieuwe ouder te worden – goed in bad gaan, tandjes krijgen, luier verschonen , en proberen om alleen tijd te vinden.

Met een tweede baby op komst staat het leven op het punt veel veeleisender te worden. Hoewel Yehuda Devir zegt dat de eerste zes maanden waarschijnlijk nog uitdagender zullen zijn, wordt hij getroost door het advies dat het paar heeft gekregen van veel van hun volgers die zich verhouden tot het kunstwerk door hun eigen verhalen over levenservaringen en foto’s te sturen.

Maya en Yehuda Devir maakten op 22 oktober op hun sociale mediaplatforms met deze illustratie bekend dat ze hun tweede kind verwachtten. Foto Devir

Hoewel Yehuda Devir de illustrator en grafisch ontwerper achter het kunstwerk is, heeft hij altijd snel gewezen op de belangrijke bijdragen van zijn vrouw Maya aan hun merk. Maya is een sleutelelement in het creatieproces, zei hij. Zijn illustraties bouwen vaak voort op Maya’s oorspronkelijke ideeën en haar inbreng op artistieke elementen zoals compositie en kleurenschema. Ze leidt ook de zakelijke en marketingkant van de operatie.

Terwijl het paar afzonderlijke delen van hun strips blijft verkopen, evenals andere merchandise waaronder tassen, geschenken, kleding, behang en zelfs knuffels van zichzelf, hebben ze ook veel over de wereld gereisd om lezingen, workshops over zichzelf te geven en over hun kunstwerken te praten. In maart kregen ze, net als vele anderen in Israël en de rest van de wereld, een harde klap toen de COVID-19-pandemie toesloeg.

Ze haalden het beste uit de moeilijke situatie door te doen waarvoor ze bekend staan: illustraties uitbrengen die de moeilijkheid van echte uitdagingen aanpakken. Er is minstens één illustratie geweest van de Devirs die thuis opgesloten zaten tijdens Israëls twee lockdowns en andere illustraties waarin ze proberen te werken vanuit huis met een baby die niet in de kinderopvang zit.

Het is een full house op lockdown. Fot Devir

Het duo heeft al hun lezingen en workshops online moeten zetten.

“Creativiteit is het sleutelwoord. Net als iedereen moeten we elke dag creatief zijn om met de veranderingen om te gaan, vooral met de lockdown. Alles moet worden verschoven naar online, en met een 1,5-jarige in huis is het niet gemakkelijk. We hebben veel schuldgevoelens als we haar niet de aandacht geven die ze verdient vanwege haar werk ”, zegt Yehuda Devir.

De aanstaande boekentour van het stel is online verschoven, evenals andere evenementen die ze dit jaar hadden gepland “maar zo is het leven vandaag”, zegt hij.

“We moesten creatieve manieren vinden om voor het publiek aanwezig te blijven door online te zijn”, zegt Devir.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)