Israëlische wijnen uit de Golan nu te koop in Dubai

Yarden wijn van Golan Wineries. Foto Golan Wineries

De door de Golan Heights Winery geproduceerde wijnen zijn nu ook in Dubai te koop. Opnieuw een voorbeeld hoe snel de normalisatie tussen de VAE en Israël verloopt.

Het is des te meer opzienbarend dat deze Israëlische wijnen nu in de VAE verkocht worden als je in gedachte houdt dat de Golfstaten de Golan beschreven als Syrisch grondgebied en samen met de internationale gemeenschap de annexatie van het gebied door Israël in 1981 niet heeft erkend. Vorig jaar erkende de Amerikaanse president Donald Trump de Israëlische soevereiniteit over de Golan. De VAE zei destijds dat de Amerikaanse actie “alle inspanningen om duurzame vrede in het Midden-Oosten te bereiken, verstoort”.

De Golan-wijnmerken – Yarden, Gamla en Mount Hermon – worden verkocht via African + Eastern (A&E), een van de grootste importeurs van alcohol in de Golf, zei Golan Heights Winery in een verklaring.

De wijnen zijn verkrijgbaar in hotels, restaurants en slijterijen. In de VAE mogen alleen niet-moslims volgens de wet alcohol drinken. Koosjere wijn uit Zuid-Afrika wordt al verkocht in de Emiraten, maar dit zal de eerste door Israël gemaakte wijn zijn in de Golfstaat.

De Golan-wijnmakerij richt zich op Israëlische en Joodse toeristen die naar verwachting de VAE zullen bezoeken, evenals andere toeristen en lokale bewoners die alcohol mogen consumeren.

“Dit is een historische lancering en we verwachten een succesvolle en langdurige samenwerking met de Golan Heights Winery“, zei Jason Dixon, CEO van A&E, in de verklaring.

Yair Shapira, CEO van Golan Heights Winery, zei dat de VAE een markt was “met een interessant en uniek potentieel.” Hij zei dat zijn bedrijf “de poort zou openen” en inwoners en gasten van de VAE kennis zou laten maken met de Israëlische wijnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)