Kook samen met Israëlische en Nederlandse chef-koks heerlijke Israëlische gerechten

Nu reizen naar Israël er vanwege de coronapandemie voorlopig nog niet in zit, heeft de Israëlische ambassade het plan opgevat om u zelf aan het werk te zetten in de Israëlisch-Mediterrane keuken, met behulp van kookworkshops door bekende Nederlandse en Israëlische chefs.

Omdat het coronavirus nog lang niet is overwonnen, zullen restaurants voorlopig nog gesloten blijven. Dat is naar, zeker ook voor eigenaren, personeel en koks.

Hoewel het niet hetzelfde is als ‘uit eten gaan’, heeft de Ambassade van Israël er iets op bedacht. 

Een paar weken geleden zijn zij een kookserie ‘Israeli cuisine with International chefs’ begonnen op hun Facebook-, Instagram- en YouTube-pagina’s.

In deze serie koken bekende Nederlandse en Israëlische chefs verschillende gerechten uit Israël, of gerechten die op Israël geïnspireerd zijn.

Het zijn eigenlijk workshops: het is de bedoeling dat u zelf aan de gang gaat met Israëlisch koken!

In de aftrap met Ron Blaauw krijgt Hollandse bloemenkool de hoofdrol en in aflevering 2 laat Shaul Ben Aderet zien hoe je makkelijk zelf lekkere Israëlische hummus kunt maken.

Afleveringen 3 t/m 5 zijn BBQ-recepten van Julius Jasper die je laten watertanden! In aflevering 6 kookt de Israëlische chef Asaf Shinar arais — ook iets voor op de BBQ. Julius Jaspers presenteert in aflevering 7 een recept voor een perfecte Israëlische Shakshuka.

Dit is nog niet het einde van het verhaal, er liggen nog meer kookvideo’s met heerlijke recepten in het verschiet. Dit wil je niet missen!

U kunt de kook workshops bekijken en volgen op de Facebookpagina van de Israëlische Ambassade vie deze link , op Instagram via de israelinnl pagina, en op YouTube via deze link.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)