Ondanks inreisverbod mogen familieleden van nieuwe immigranten Israël bezoeken

Ter illustratie. Ben Gurion Airport. Screenshot Channel 12.

Het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft woensdag ingestemd met het versoepelen van de coronabeperkingen en toe te staan dat eerstegraads familieleden van nieuwe immigranten die de afgelopen vier jaar naar Israël zijn gekomen, het land mogen bezoeken.

De maatregel zal binnen vier weken van kracht worden, zei David Bitan, voorzitter van het Immigration and Absorption Committee van de Knesset, tijdens een toespraak.

Bitan, Knesset lid van de regerende Likud partij, had het voorstel samen met Yorai Lahav Hertzanu van oppositiepartij Yesh Atid, ingediend.

Biytan voegde er aan toe dat hij woensdagochtend de bevestiging van de autorisatie had ontvangen van de directeur van de Population and Immigration Authority, Shlomo Mor-Yosef.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri, wiens ministerie toezicht houdt op de immigratieautoriteit, heeft toestemming gegeven, maar verzocht hij, volgens Bitan, om de implementatie ervan pas over een maand te laten plaatsvinden, “vanwege de huidige virussituatie in de VS en Europa.”

Wel moeten men eerst 14 dagen in quarantaine, na aankomst in het land.

Momenteel mogen alleen Israëli’s en buitenlanders met een verblijfsvergunning het land in komen. Degenen die landen uit zogenaamde “rode landen”, landen met hoge coronaviruscijfers, moeten een quarantaine van 14 dagen in acht nemen.

Bovendien worden mondjesmaat niet-staatsburgers, voornamelijk eerstegraads familieleden, Israël toegelaten voor familie gebeurtenissen zoals geboorten en bruiloften, waarbij elk geval afzonderlijk wordt beoordeeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Tegelijkertijd blijft Israël nieuwe immigranten het land binnenlaten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)