Nieuw koosjer recept – ‘Rundvlees met honing, knoflook en shishito peper’

Foto via Kosher.com

Het is donderdag en zoals u van ons bent gewend ook nu weer een heerlijk koosjer recept, deze week rundvlees met honing, knoflook en shishito pepers.

De shishito peper is een groene, ca 9 cm langwerpige, in de lengte geribbelde chilipeper uit Japan.

Shishito-pepers zijn een heerlijke, milde paprika. In dit recept van Kosher.com worden ze gekookt in een gietijzeren pan (heeft u die niet gebruik dan een andere pan) die op smaak wordt gebracht met soja, knoflook, honing en sesamolie. Wel even een waarschuwing, 1 op de 10 zal heter zijn dan de rest, dus wees daarop voorbereid terwijl je in elk ervan bijt.

Ingrediënten

450 tot 650 gram stoofvlees, in hele kleine stukjes gesneden
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gehakte knoflook of 3 blokjes (Gefen) bevroren knoflook
1 eetlepel (Manischewitz) Honing
1 theelepel (Gefen) Sesamolie
225 gram shishito-paprika’s

Bereidingswijze

Zet een bij voorkeur gietijzeren pan op middelhoog vuur. Doe voldoende olie erin om de bodem van de pan te bedekken. Voeg het vlees toe aan de pan en verdeel het in een enkele laag. Roer om de paar minuten zodat het aan alle kanten helemaal gaar is. Tap de vloeistof af die zich ophoopt.

Meng de sojasaus, knoflook, honing en sesamolie. Giet in de pan met het vlees. Meng goed zodat al het vlees ermee bedekt is. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

Leg de Shishito paprika’s in de pan en kook tot ze aan alle kanten dichtgeschroeid zijn. Leg het vlees terug in de pan en meng alles door elkaar.

Opmerking: Hoewel deze paprika’s in hun geheel worden gekookt, is de stengel niet bedoeld om gegeten te worden, dus zorg ervoor dat je ze afsnijdt of eraf trekt terwijl je ze eet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)