Zuidelijke commando van de IDF en de Gaza divisie hebben escalatie in zuid Israël geoefend

Foto IDF woordvoerders eenheid

Woensdag vond een uitgebreide IDF commando-oefening plaats om de gereedheid van het Zuidelijk Commando en de Gaza Divisie voor een mogelijke oorlog in en rond de Gazastrook te vergroten.

Troepen van het Zuidelijk Commando, de Gaza-divisie en andere troepen van het Home Front Commando, de Lucht- en Ruimtemacht, de Marine, het Cyberdefensie-directoraat, het Inlichtingen-directoraat, veiligheidsorganisaties en de Israëlische politie namen deel aan de oefening.

Foto IDF Woordvoerders eenheid

Ze werden versterkt door honderden reservisten. De strijdkrachten simuleerden verschillende defensieve en offensieve scenario’s, waaronder snelle operationele gebeurtenissen langs de grens, ensceneerde gevechten, verdediging van de omliggende gemeenschappen, grondmanoeuvres en aanvallen vanuit de lucht, over zee en vanaf het land.

Foto IDF Woordvoerders eenheid

Tijdens de oefening werden de operationele procedures van het Zuidelijk Commando en de Gaza-divisie beoordeeld, waarbij de nadruk lag op interorganisatorische samenwerking en samenwerking tussen meerdere takken van de IDF, en de gereedheid van reservetroepen.

De oefening was gepland als onderdeel van het jaarlijkse trainingsregime van de IDF voor 2020 en was bedoeld om de paraatheid van de strijdkrachten voor escalatie in de zuidelijke arena te verbeteren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!