Aantal nieuwe coronavirus besmettingen in Israël richting 2000 per dag

Coronavirus test. Screenshot YouTube.

Het aantal dagelijkse nieuwe virusbesmettingen in Israël blijft stijgen en zal snel de 2.000 per dag aantikken, nu uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat woensdag 73.146 COVID-19-tests zijn uitgevoerd, waardoor het besmettingspercentage op 2,5% ligt.

Minstens 318 patiënten verkeren in een ernstige toestand, van wie er 100 worden beademd. Het officiële dodental staat nu op 2.934.

Het ministerie zei dat de noordelijke stad Kiryat Bialik en het Arabisch-Israëlische dorp Abu Gosh, nabij Jeruzalem, nu als “rood” zijn aangewezen, wat wijst op een hoog infectiepercentage.

Onder andere gemeenten die nu als rood worden beschouwd, zijn: Jadeidi-Makr, Zemer, Ilut en Peki’in.

Er is echter bemoedigend nieuws, aangezien de Arabische stad Ar’ara van rood naar oranje veranderde en de stad Ramat Hasharon van oranje naar geel. De gemeenten Oranit, Yavne, Yehud, Netivot en Ramat Yishai veranderden van geel in groen.

In de tussentijd is de regering van plan om later op de dag een gedeeltelijke nachtelijke lockdown goed te keuren in plaatsen met een voornamelijk Joodse bevolking voor de duur van de feestdag van Chanoeka, en in christelijke plaatsen voor de kerstvakantie.

Indien goedgekeurd, zal alle verkeer tussen steden om 17.30 uur moeten stoppen, en winkels hun deuren moeten sluiten.

Iedereen die toch de deur uitgaat om familie te bezoeken kan een boete van 500 Shekel verwachten, zo luidt het voorstel.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)