COVID-19 ademtest van Israëlisch bedrijf 98% nauwkeuring

Foto Scentech

Uit de eerste bevindingen van recent van de tests door de Israëlische startup Scentech Medical blijkt dat de coronavirus-ademtest een nauwkeurigheidsniveau van 98 procent behaalt, wat vergelijkbaar is met dat van de standaard PCR-swabtest.

Aan de proef in het Assaf Harofeh Medical Center ten zuid oosten van Tel Aviv, namen 784 personen deel die gedurende 10 seconden in het apparaat ademden. De resultaten waren binnen enkele seconden beschikbaar en bleken in 98% van de gevallen juist te zijn.

Volgens het bedrijf slaagt het apparaat er met behulp van zijn zogenaamde ademtechnologie – een mix van software en hardware – in om met hoge nauwkeurigheid onderscheid te maken tussen positief of negatief en degenen met COVID-19-antilichamen, meldde de nieuwssite van Ynet.

Scentech werkt nu aan het indienen van een ​​goedkeuringsverzoek bij de U.S. Food and Drug Administration (FDA), dat ten minste 91 procent nauwkeurigheid vereist voor COVID-19-tests.

De huidige test voor coronavirus vereist een neusuitstrijkje om slijm en speeksel op te vangen, dat vervolgens wordt getest om infectie te bevestigen, indien aanwezig. Als swabs niet goed worden afgenomen, bijvoorbeeld door onvoldoende opgeleid personeel, kan dit het aantal fout-negatieven aanzienlijk beïnvloeden.

Het niet-invasieve proces van Scentech maakt gebruik van gaschromatografie, een laboratoriumtechniek om verbindingen in gassen te scheiden en te analyseren; massaspectrometrie, een techniek die wordt gebruikt om de elementaire signaturen van deeltjes en moleculen te bepalen; en een ReCIVA-apparaat voor het verzamelen van adem.

Vóór COVID-19 ontwikkelde Scentech de technologie om kanker en infectieziekten te identificeren via ademanalyse – op zoek naar hun biomarkers in de duizenden verschillende gassen die aanwezig zijn in elke uitademing, volgens Dr. Udi Cantor, een algemeen en urologisch chirurg en medisch directeur van het coronavirus onderzoek.

Deze technieken kunnen de ongeveer 8.000 vluchtige organische stoffen in elke ademhaling analyseren, die een actieve rol spelen bij het elimineren van lichaamsafval, op een vergelijkbare manier als urine, zweet of ontlasting, zei Cantor.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)