Gezondheidsexperts in Israël bezorgd nu 51.218 kinderen met het virus besmet blijken te zijn

Ter illustratie. Screenshot UNICEF

De Hebreeuwse krant Yedioth Ahronoth meldt dat Israëlische gezondheidsfunctionarissen zich zorgen maken over de toename van het aantal gevallen van het coronavirus bij kinderen en tieners.

Sinds het begin van het jaar werden 51.218 nieuwe besmettingsgevallen bevestigd bij patiënten jonger dan 18 jaar, een stijging ten opzichte van de tweede virusgolf met ongeveer 34.000 gevallen en 93 keer het aantal dat tijdens de eerste golf werd geregistreerd.

Sinds begin januari zijn 138 kinderen in het ziekenhuis opgenomen, van wie negen in ernstige of kritieke toestand verkeren, dat is meer dan in enige andere maand sinds de pandemie in Israël rondgaat.

Gezondheidsfunctionarissen zeggen dat ze de toename van het aantal gevallen bij jonge patiënten niet kunnen verklaren, maar denken dat het kan worden toegeschreven aan de nieuwe varianten van het virus die zich nu snel onder de bevolking aan het verspreiden is.

Coronavirus-tsaar prof. Nachman Ash zei dat hij gelooft dat de verspreiding van de nieuwe varianten achter de zorgwekkende stijging zit. “Rapporten uit Groot-Brittannië wijzen op meer gevallen onder kinderen en ik denk dat we hier hetzelfde zullen zien”, zei hij, eraan toevoegend dat hij geen andere mogelijke verklaring ziet.

Prof. Cyrille Cohen , hoofd van het immunotherapie-laboratorium aan de Bar-Ilan University, was het daarmee eens. “De Britse variant is besmettelijker”, zei hij. “Met deze variant is de kans groter dat kinderen het virus oplopen, maar het is nog maar een hypothese.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)