Sheba Medical Center gaat kunstmatige intelligentie gebruiken om COVID-19 behandeling te verbeteren

Foto Iguazio

Het Israëlische bedrijf Iguazio, een ontwikkelaar van een Data Science Platform voor machine learning-toepassingen, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met het ARC-innovatiecomplex (Accelerate, Redesign, Collaborate) van het Sheba Medical Center kunstmatige intelligentie toepassingen te leveren om behandeling van coronapatiënten te verbeteren.

Iguazio gaat het Sheba Medical Center met twee hoofdprojecten bijstaan. Het eerste project is de optimalisatie van patiëntenzorg door middel van klinische, real-time voorspellende inzichten. Sheba zal realtime vitasignalen van patiënten opnemen door gebruik te maken van de medische geschiedenis van de patiënt via het Iguazio Data Science Platform. De medische geschiedenis van de patiënt zal het medisch personeel helpen complicaties zoals verslechtering van COVID-19-patiënten te voorspellen en te verminderen.

Het tweede project zal de reis van de patiënt optimaliseren met slimme mobiliteit, vanaf het moment dat de patiënt aankomt in het Sheba Medical Center en zal doorgaan na zijn of haar kamer. De hele reis van de patiënt wordt geredigeerd met AI, inclusief het toewijzen van een parkeerplaats, aankomsttijden van de shuttle, routing en wachttijd van de patiënt, met geoptimaliseerde tijden met behulp van realtime gegevens om optimale patiëntenzorg en tevredenheid te garanderen. Dit maakt het ook mogelijk om de patiëntenstroom te beheren om te voldoen aan de COVID-19-voorschriften voor het houden van sociale afstand.

“Het introduceren van real-time AI in elk aspect van Sheba’s opkomende City of Health is de volgende stap in onze digitale transformatie”, zegt Eyal Zimlichman MD, MSc, Sheba’s Chief Medical Officer en Chief Innovation Officer, en de oprichter van de ARC (Accelerate Redesign Samenwerken) innovatiecomplex. “Na maanden van perfectioneren van ons AI-onderzoek in vele gebruiksscenario’s, is het tijd om ze te gebruiken in onze dagelijkse operaties.”

“Met Iguazio brengen we een revolutie teweeg in de manier waarop we gegevens gebruiken, door realtime en historische gegevens uit verschillende bronnen te verenigen en door snel complexe AI-modellen in te zetten en te monitoren om de resultaten voor patiënten en de efficiëntie van de City of Health te verbeteren”, voegt Nathalie Bloch, MD, hoofd Big Data & AI bij ARC, toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)