Voorstel op reisverbod wordt zeer waarschijnlijk aangenomen

Verlaten vertrekhal BG Airport. Screenshot Channel 12 news

Om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen, met name veroorzaakt door de Britse, zuid Afrikaanse en Braziliaanse variant, heeft de Israëlische regering voorgesteld strenge beperkingen op te leggen aan het reizen van en naar Israël, melden de Hebreeuwse media.

Na overleg tussen premier Benjamin Netanyahu en de ministeries van Volksgezondheid en Transport, de procureur-generaal en de nationale veiligheidsadviseur, ligt er een voorstel op tafel waardoor reizen van en naar Israël zeer beperkt zal worden. Indien de overige ministers ook akkoord gaan zal het reisverbod vandaag, of anders dinsdag in werking treden, waarbij het volgende van kracht zal zijn:

  1. Het binnenkomen van Israël is afhankelijk van het voorleggen van een negatieve coronatest die tot 72 uur voor aankomst is afgenomen. Dit geldt ook voor Israëlische staatsburgers.
  2. Israëliërs zullen het land mogen verlaten voor een diplomatieke of zakenreis, humanitaire behoeften en bijzondere gevallen die zullen worden goedgekeurd door een speciale commissie.
  3. Verplichte quarantaine in door de overheid beheerde faciliteiten (quarantaine hotels) zou vereist zijn voor Israëliërs die terugkeren uit landen met een hoog risico op besmetting. Het ministerie van Volksgezondheid zal hiervoor de nodige wetgeving bevorderen.

De regering belooft een mechanisme in te voeren om reizigers te compenseren die niet mogen vliegen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)