Handgranaat uit de Eerste Wereldoorlog gevonden in Jeruzalem

De gevonden handgranaat. Screenshot Twitter

Archeologen die voorafgaand aan nieuwbouw in het Gan Sacher park in Jeruzalem bezig waren met opgravingen, deden een bijzondere ontdekking: een Britse handgranaat uit de Eerste Wereldoorlog.

De granaat werd ontdekt in een oude cisterne, een ondergronds waterreservoir, door Oscar Becherno, directeur van de archeologische opgraving namens de Israel Antiquities Authority (IAA), aldus The Jerusalem Post.

“Dit is een Mills 23 handgranaat, die door het Britse leger werd gebruikt in de Eerste Wereldoorlog”, zei Assaf Peretz, een moderne wapenexpert bij de IAA. “Het lijkt erop dat de granaat al in het verleden is gevonden en hierin is gegooid om hem te begraven en het gevaar te verwijderen.”

De vind plek . Screenshot Twitter

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog maakte Jeruzalem deel uit van het Ottomaanse rijk. Jeruzalem en het land Israël werden in 1917-1918 door de Britten veroverd en aan het einde van het conflict onder Brits bestuur geplaatst.

Volgens de wet in Israël moet voorafgaand aan elk bouwproject een bergingsopgraving worden uitgevoerd. De IAA, de instantie die belast is met het uitvoeren van deze opgravingen, heeft in het verleden al in het gebied van Gan Sacker opgravingen gedaan en daarbij landbouwinstallaties, oude grafgrotten en andere overblijfselen blootgelegd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)