Nederland werkte samen met aan terreur verbonden UAWC

De door Nederland betaalde Palestijnse terrorist en medewerker van UAWC Samer Arbid. Foto via NGO Monitor.

Uit interne correspondentie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat er al in 2018 sprake was van een innige samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de aan terreurorganisaties verbonden Palestijnse NGO UAWC.

Al eerder hebben wij naar buiten gebracht dat er banden waren tussen de UAWC en Nederland, waaronder twee ‘medewerkers’ van de UAWC die betrokken waren bij de moord op de 17 jarige Rina Shnerb op 20 augustus 2019.

Uit nu opgedoken interne correspondentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die ons werd toegezonden door NGO Monitor blijkt dat ambtenaren zich ernstig zorgen maakten over de vernieling van twee wegenbouwmachines die werden gebruikt voor de aanleg van een weg in Area C door UAWC waar geen toestemming voor was gevraagd aan Israël.

De aanleg van de weg kostte 11.507 dollar waarvan Nederland 9.250 dollar voor haar rekening nam.

Ook was Nederland betrokken bij de aanleg van een andere weg door UAWC waarbij de ambtenaren opmerkten dat “UAWC geen toestemming had gevraagd voor aanleg van deze weg” en het derhalve een illegaal bouwproject was.

Desondanks droeg de Nederlandse staat aan dit illegale project 13 miljoen dollar bij (ruim 10 miljoen euro), ondanks de kennis dat het hier om een illegaal project betrof.

In beide interne emails wordt de UAWC ‘de Nederlandse projectpartner’ genoemd, met andere woorden, het ministerie van Buitenlandse zaken onder leiding van de ministers Kaag en Blok heeft er blijkbaar geen enkel probleem mee door een organisatie met banden met terroristische groeperingen een partner te worden genoemd.

In een andere email maken de ambtenaren van Buitenlandse Zaken zich zorgen dat na de arrestatie van een van de medewerkers van UAWC, verdacht van de moord op Rina Shnerb, dit tot Kamervragen zal leiden omdat hierdoor de banden tussen Nederland en een terreur organisatie naar buiten komen.

Het wordt tijd dat de Nederlandse politiek zich eens gaat realiseren dat samenwerken met een aan terreur verbonden Palestijnse organisatie, en het met tientallen miljoenen dollars steunen van deze terreurclub niet kan.

Deze interne correspondentie toont ook aan hoe pro Palestijns ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn.

De opgedoken correspondentie is hier te lezen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)