Nieuw koosjer recept. Kip met abrikoos en sriracha saus

Foto Kosher.com

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Laat de kipkruiden maar staan met deze makkelijk en lekkere variatie. De abrikozensaus en sriracha (Thaise chili saus) geeft een heerlijk pittige smaak! www.kosher.com

Ingrediënten :

4-6 kippendijen (afhankelijk van het aantal personen)

3/4 kopje abrikozenconserven, zoals bijvoorbeeld Tuscanini Apricot Fruit Spread.

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels (Gefen) Sojasaus

1/2 theelepel (Gefen) Knoflookpoeder

1 eetlepel sriracha

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 175* Celsius.

Meng de abrikozenjam, citroensap, sojasaus, knoflookpoeder en sriracha.

Leg de kip in een met olie vetgemaakte pan. Giet de saus over kip, dek de pan goed af met folie en kook 45 minuten op 175* Celsius.

Haal deksel van de pan en bedruip de kip met de saus, verhoog de oventemperatuur tot 220* Celsius en kook nog eens 20 minuten.

Be’teavon!

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!