Coronavaccin bereikt effectiviteit van 96% 15 dagen na 2e vaccinatie

Premier Netanyahu ontvangt zijn eerste vaccinatie. Foto GPO

Uit onderzoek van het Israëlische ziekenfonds Meuhedet Healthcare Services blijkt dat het coronavaccin een effectiviteit heeft van 89,37% na een week vanaf de tweede vaccinatie en 96% effectief na 15 dagen.

Nu er sinds maandag in Israël 5 miljoen mensen hun eerste vaccinatie tegen het coronavirus hebben gekregen en 3.789.118 van een tweede injectie zijn voorzien, komen er ook steeds meer resultaten naar buiten over de werking van het Pfizer vaccin.

Uit onderzoek van het Israëlische ziekenfonds Meuhedet Healthcare Services, blijkt dat mensen pas 15 dagen na ontvangst van de tweede vaccinatie voor 96% beschermd zijn en niet na een week zoals eerder werd aangenomen.

Uit onderzoek van het ziekenfonds onder 102.150 gevaccineerden gedurende 35 dagen, blijkt dat na ontvangst van hun tweede injectie, 82 procent van alle besmettingen in de eerste 14 dagen daarna plaatsvond. Hoewel het aantal besmettingen klein is, slechts 459, adviseert het ziekenfonds het groene paspoort pas na 15 dagen uit te geven, in plaats van na een week, zoals tot nu toe het geval is.

Meuhedet merkte op dat “het schrappen van de sociale afstandsregels en het uitgeven van de groene pas, acht dagen nadat het tweede vaccin is gegeven te vroeg is omdat het besmettingsgevaar dan nog niet is verdwenen.”

Deskundigen merken op dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen zeven dagen na de tweede vaccinatie wel al een hoge antilichaamspiegel hebben. Het begin van een hogere immuniteit na dag 14 kan daarom wijzen op bescherming die wordt bereikt via andere mechanismen

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)