Daling nieuwe coronabesmettingen in Israël zet door

Ter illustratie. De 4 miljoenste gevaccineerde. Foto GPO

Uit de donderdagochtend door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid verstrekte cijfers blijkt dat het aantal nieuwe dagelijkse coronavirusbesmettingen en het aantal ernstige zieke patiënten in Israël blijft dalen.

Woensdag werden ruim 95.000 mensen op het coronavirus getest waarbij de test bij 2.751 (2,9%) een positief resultaat opleverde, het laagste aantal in ruim drie maanden.

Momenteel zijn in Israël 36.712 actief besmette patiënten, waarvan er 645 in kritieke toestand verkeren en 211 aan de beademing zijn aangesloten.

Ook bemoedigend is dat R-cijfer aan het dalen is. Een paar dagen geleden stond het R-cijfer op 1, dit is nu gedaald naar 0,85.

Van degenen die woensdag positief werden getest is 51,1% jonger dan 51 jaar. De oorzaak hiervan is dat dat jongeren nog niet allemaal gevaccineerd zijn. Kinderen tot 16 jaar worden niet gevaccineerd.

5,1% van de gisteren gediagnosticeerde personen is 60 jaar en ouder, vergeleken met 17% tijdens de voorgaande golven van het coronavirus. De meesten van hen bleken niet gevaccineerd te zijn.

In Israël zijn nu 5,04 miljoen (58,2%) mensen gevaccineerd, waarvan 3,94 miljoen (45,5%) ook de tweede dosis hebben gekregen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)