Gebruik van algen-extract kan ernstige vorm van COVID-19 verminderen

Spirulina. Screenshot YouTube

Uit een studie van Israëlische onderzoekers die werd gepubliceerd in het tijdschrift Marine Biotechnology, blijkt dat een algenextract de extreme reactie van het immuunsysteem op het coronavirus kan helpen voorkomen.

Uit hun onderzoek bleek dat een extract van fotosynthetisch gemanipuleerde Spirulina 70% effectief is in het remmen van de afgifte van het cytokine TNF-a, een klein signaaleiwit dat door het immuunsysteem wordt gebruikt.

Het onderzoek werd uitgevoerd in een MIGAL-laboratorium in Noord-Israël met algen die zijn gekweekt door het Israëlische bedrijf VAXA, gevestigd in IJsland. VAXA ontving financiering van de Europese Unie om natuurlijke behandelingen voor COVID-19 te onderzoeken en te ontwikkelen.

De onderzoekers volgden de productie van TNF-α-eiwit – uitgesproken als TNF-alfa – een van de belangrijkste eiwitten die cytokinestormen veroorzaken.

“Toen het algenextract in optimale hoeveelheden werd opgenomen, was er een vermindering van 70% in de afgifte van TNF-α-eiwitten, wat zeer bemoedigend is”, zei Dr. Asaf Tzachor, een biotechnologieonderzoeker bij het Interdisciplinair Centrum (IDC) in Herzliya, en hoofdauteur van de studie. “Dit geeft aan dat het algenextract kan worden gebruikt om cytokinestormen te voorkomen als het kort na de diagnose aan patiënten wordt gegeven.”

Binnenkort starten klinische proeven met als doel het produceren van orale druppels, maar Tzachor benadrukte dat het onderzoek zich momenteel in een vroeg stadium bevindt. De algen zijn een volledig natuurlijke stof die geen bijwerkingen zouden mogen veroorzaken. Spirulina is als voedingssubstantie goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)