Israël opent horeca, sportwedstrijden en concerten met publiek

Zo gaat onder voorwaarden de gehele horeca open en mogen in gesloten en open stadions weer toeschouwers zitten
Ter illustratie. Screenshot YouTube

Terwijl de rest van de wereld nog steeds te maken heeft met beperkingen door de coronapandemie en er veel kritiek is op de invoering van het ‘Groene Paspoort’, worden de beperkingen in Israël versoepeld of opgeheven.

In Israël hebben nu 4,9 miljoen (56,7%) mensen een eerste vaccinatie ontvangen waarvan 3,66 miljoen (42,3%) mensen ook hun tweede vaccinatie. De Israëlische regering heeft daarom besloten dat de derde stap in het heropenen van de economie vanaf vandaag, zondag, kan doorgaan.

Zo gaat onder voorwaarden de hele horeca open, mogen toeschouwers weer naar gesloten en open stadions en mogen bruiloften gevierd worden met maximaal 300 gasten.

We hebben voor u op een rijtje gezet wat er allemaal opengaat en wat weer is toegestaan:

Het is weer toegestaan om passagiers in een auto te vervoeren die niet tot hetzelfde huishouden behoren.

Het meten van de lichaamstemperatuur bij winkels of openbare plaatsen hoeft niet meer.

Bijeenkomsten: 20 personen in een gesloten ruimte en 50 in een open ruimte.

In groene en gele gemeentelijke gebieden kunnen buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jeugdbewegingen in permanente groepen van maximaal 50 personen in een open ruimte plaatsvinden.

Horeca

Restaurants kunnen binnen tot 75% van hun capaciteit gebruiken of tot maximaal 100 gasten, mits in het bezit van het groene paspoort. Op de terrassen mag iedereen plaatsnemen mits 2 meter aftstand tussen de tafels wordt aangehouden. Ook daar geldt een maximum van 100 personen

Voor bars geldt 2 meter afstand en minstens één lege kruk tussen klanten (behalve voor degenen die samenwonen).

Evenementenhallen en tuinen (voornamelijk gebruikt voor het houden van bruiloften en feesten).

Bruiloften en feesten kunnen worden gehouden tot een bezetting van 50% of tot maximaal 300 personen voor iedereen met een groen paspoort.

Tot 5% van de gasten of deelnemers aan evenementen kunnen toegang krijgen mits zij een negatief testresultaat kunnen overleggen.

Hotels

Hotels mogen hun eetzalen weer openen tot een bezetting van 50% of maximaal 300 gasten.

Culturele en sportieve evenementen en conferenties

Maximaal 500 personen in een gesloten ruimte en maximaal 750 mensen in een open ruimte.

In arena’s of stadions met meer dan 10.000 zitplaatsen, maximaal 1.000 mensen in gesloten ruimtes en 1.500 in open ruimtes.

Tickets worden alleen op voorhand verkocht. Zitten mag alleen op gemarkeerde zitplaatsen. Het is toegestaan om naast de stoel te gaan staan. Evenementen of optredens mogen niet worden gehouden met alleen staplaatsen, zonder gemarkeerde zitplaatsen. Evenementen worden gehouden zonder te dansen, zonder de verkoop en het serveren van eten en drinken. Ter plaatse mag niet worden gegeten en er moet afstand worden aangehouden.

Toeristische attracties

Toeristische attracties kunnen weer open voor houders van het het groene paspoort, behalve die attracties waarvoor de goedkeuring van de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid is vereist.

Synagogen, kerken en moskeeën

Gebedshuizen die toegankelijk zijn voor houders van een groen paspoort: tot 50% bezetting van het aantal vaste zitplaatsen, of één persoon per 7 vierkante meter in gebedshuizen zonder vaste zitplaatsen. Er is een maximum van niet meer dan 500 bezoekers.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!