Goedkope sneltest voor coronamutaties

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit hebben onlangs een snelle en goedkope test ontwikkeld. Deze identificeert binnen enkele uren de Brits en Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus. Aldus ISRAEL21C.

Standaard testen van coronavirusvarianten omvat DNA sequentie van het volledige virusgenoom, een proces dat duur en tijdrovend is. De nieuwe test is gebaseerd op de gen-deletie die de Zuid-Afrikaanse of Britse virusstammen onderscheidt van de originele SARS-CoV-2.

De bevindingen werden gepubliceerd in het digitale preprint-archief van MedRxiv.

De onderzoekers merken op dat elke test alleen van toepassing is op een specifieke variant. Ze ontwikkelen nu tests voor extra stammen.

“Mijn laboratorium heeft tijdens deze pandemie hard gewerkt om instrumenten voor vroegtijdige waarschuwing en detectie te bieden”, zegt BGU’s prof. Ariel Kushmaro. “We blijven ons onderzoek verfijnen om de mensheid van dienst te zijn.”

Hun bevindingen werden gepubliceerd in het digitale preprint-archief van MedRxiv.

De onderzoekers merken op dat elke test alleen van toepassing is op een specifieke variant. Ze ontwikkelen nu tests voor extra stammen.

“Mijn laboratorium heeft tijdens deze pandemie hard gewerkt om instrumenten voor vroegtijdige waarschuwing en detectie te bieden”, zegt BGU’s prof. Ariel Kushmaro. “We blijven ons onderzoek verfijnen om de mensheid van dienst te zijn.”

Ondertussen heeft gezamenlijk Israëlisch-Amerikaans onderzoek aangetoond dat individualistische landen meer last hebben van Covid-19 dan collectivistische landen. Dit, zo merkten onderzoekers op, komt doordat individualistische samenlevingen minder geneigd zijn maatregelen te nemen om epidemieën te voorkomen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)