IDF is het eerste leger ter wereld dat groepsimmuniteit bereikt

IDF opperbevelhebber Kochavi wordt gevaccineerd. Foto IDF woordvoerders eenheid

In een persbericht kondigde de IDF donderdag aan dat 81% van zijn soldaten volledig tegen COVID-19 virus zijn ingeënt, waardoor het leger veel van zijn normale operaties kan hervatten.

“De IDF is het eerste leger ter wereld dat groepsimmuniteit heeft bereikt”, zei generaal-majoor Itzik Turgeman, het hoofd van het directoraat Technologie en Logistiek van het leger, dat toezicht houdt op het medische korps in het persbericht.

Het leger zei dat 81% van zijn soldaten nu volledig is gevaccineerd of hersteld van COVID-19. Het verwacht dat dit aantal de komende dagen zal toenemen tot 85%.

Bevestigde gevallen onder soldaten zijn ook gedaald en staat sinds donderdag op 149 terwijl er vorige maand sprake was van een piek van 2.033 besmette soldaten.

Brig. Generaal Alon Glazberg, de IDF chief medical officer, zei dat eenheden waarin 90% van de soldaten zijn gevaccineerd of hersteld de “groene” status hebben gekregen. “Hierdoor kunnen we trainen en ook op een meer normale manier opereren”, hoewel er nog enkele beperkingen zijn, maar over het algemeen kan er terug worden gegaan naar het opereren als één eenheid.

Volgens de IDF wordt ongeveer 8% van de soldaten geclassificeerd als “vaccinweigeraars”. Sommigen van hen zijn vrouwen in de vroege stadia van een zwangerschap, terwijl anderen handelen vanuit ideologische of politieke motieven. Militaire functionarissen zeiden dat ze de overgebleven soldaten niet zullen dwingen om zich te laten vaccineren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)