Opnieuw bewijs dat vaccineren helpt

Ter illustratie. Foto MDA

Uit nieuwe gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat slechts één op de 1.500 volledig – tweemaal – gevaccineerde Israëliërs positief werd getest op COVID-19. Dit is de sterkste indicatie dat wijdverbreide inenting er toe kan leiden om de corona-afdelingen van de ziekenhuizen leeg te krijgen.

Van de 1,82 miljoen mensen die begin februari waren ingeënt, werden slechts 1.248 – 0,07 procent – op 25 februari positief getest. Dit maakte het ministerie van Volksgezondheid maandag aan The Times of Israël bekend.

Hoewel de Israëlische ziekenhuizen met 1.247 coronapatiënten, waaronder ongeveer 742 in ernstige toestand, zich nog steeds in de crisismodus bevinden, tonen de statistieken aan dat de betreffende patiënten bijna allemaal niet waren gevaccineerd. Slechts 122 volledig gevaccineerde mensen – dat wil zeggen minstens een week na hun tweede injectie – zijn in ziekenhuizen terechtgekomen, van wie er 73 in een ernstige toestand zijn geraakt.

In ziekenhuizen reageerden artsen optimistisch op de gegevens. Prof. Eyal Leshem, een senior lid van het coronavirus-team van Sheba Medical Center, zei dat het aantal patiënten hierdoor binnenkort zal dalen. Ook dat hier uit blijkt dat mensen zich moeten laten vaccineren.

“Deze gegevens tonen aan dat in een theoretische situatie waarin we 100% vaccinatiegraad hebben, er landelijk slechts enkele tientallen COVID-bedden nodig zijn waarvan een handvol voor patiënten in ernstige toestand. Meer realistisch met een hoge maar niet totale dekking, vermindert het aantal patiënten ook drastisch”

“Je kan mensen die zich niet laten vaccineren, vergelijken met mensen die zonder veiligheidsgordel rijden”, verklaarde hij.

Het ministerie van Volksgezondheid suggereerde dat, hoewel het rapporteerde dat 1.248 door vaccins beschermde mensen positief testten, er aangenomen wordt dat het werkelijke aantal lager is. Dit komt omdat 648 van hen binnen de eerste twee weken werden gediagnosticeerd toen ze nog niet volledig waren beschermd. Epidemiologen geloven dat sommigen van hen het virus hebben opgelopen voordat ze immuniteit bereikten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)