Frankrijk zet Algerijnse koerier uit die weigerde Joodse klanten te bedienen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Franse immigratieautoriteiten hebben een 19-jarige illegaal in Frankrijk wonende immigrant uit Algerije gedeporteerd omdat hij weigerde maaltijden aan Joden te bezorgen, meldt JTA.

Het Strafhof in Straatsburg veroordeelde in januari de 19-jarige Dhia Edine D tot vier maanden cel na een klacht van de restauranteigenaar bij de politie wegens discriminatie omdat D weigerde maaltijden te bezorgen van een koosjer restaurant aan Joodse klanten.

Na zijn arrestatie, na een klacht van de restauranteigenaar bij de politie wegens discriminatie, bleek de koerier illegaal in Frankrijk te verblijven.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin zei dat de man terug naar Algerije zal worden gedeporteerd nadat hij zijn straf heeft uitgezeten.

‘Ik heb besloten om de voedselbezorger die zei dat hij geen leveringen aan Joodse klanten wilde afhandelen van het nationale grondgebied te verdrijven’, schreef Darmanin.

De uitzetting komt dagen nadat een regionale Joodse instelling, de Israëlitische Consistorie van de Bas-Rhin, een juridische klacht had ingediend van twee koosjere restaurants die zeggen dat ook andere chauffeurs van de online bezorgdienst Deliveroo, weigeren hun koosjere bestellingen af te leveren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)