Mondkapje van Sono beschermt tegen de Britse coronavariant

Foto Sonovia

Het Israëlische bedrijf Sonovia heeft testresultaten naar buiten gebracht waaruit blijkt dat Sonomask ook tot 99% bescherming biedt tegen de Britse coronavariant.

Het onderzoek werd uitgevoerd samen met het in Italië gevestigde laboratorium Vismederi Textyle. Dr. Aaron Garzon, vice-president R&D bij Sonovia zei in een verklaring “verheugd maar niet verbaasd te zijn”.

Dit is belangrijk nieuws, aangezien de Britse virus variant de meest dominante soort is in Israël, Europa en Amerika. Bovendien toont een recente studie van de Universiteit van Tel Aviv aan dat de Britse variant 45% besmettelijker is.

“Zoals bij alle tests die we tot nu toe hebben uitgevoerd, toont onze technologie ook nu weer opnieuw een fantastische efficiëntie tegen virussen en bacteriën te bieden. Ik juich ons wetenschappelijke team toe voor de lange weg die we hebben afgelegd en kijk ernaar uit om de technologie uit te breiden naar commerciële toepassingen”, aldus Garzon.

De herbruikbaar antivirale mondkapjes zijn bedekt met zinkoxide-nanodeeltjes die bacteriën, schimmels en virussen vernietigen.

Het bedrijf zegt te kunnen bogen op het enige textielmateriaal dat effectief is in het elimineren van een COVID-19-variant. Het materiaal zal niet beperkt blijven voor alleen mondkapjes. Het plan is deze technologie toe te passen op een breed scala aan andere producten, waaronder stoelhoezen voor het openbaar vervoer, lakens en zelfs mode.

In Nederland zijn de mondkapjes van Sono verkrijgbaar bij de Israel winkel.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)