Apache helikopters voor Israëlische luchtmacht

Boeing heeft bekendgemaakt dat het een contract heeft getekend om de Israëlische luchtmacht geïntegreerde logistieke ondersteuning te bieden. Het gaat om de in gebruik zijnde AH-64A-model en D-model Apache-helikopters.

In december 2020 werd er een voorlopige overeenkomst getekend die nu dus definitief is geworden. Dit contract duurt 5 jaar en bouwt voort op de huidige IAF Apache-ondersteuning van Boeing. 

De steun van Boeing bestaat uit; logistieke, programma-, engineering- en technische ondersteuning. Ook zal een buitendienstmedewerker aan worden gesteld en onder andere revisiemateriaalkits voor verschillende aandrijfsystemen leveren.

Indra Duivenvoorde zei: “Dit op maat gemaakte ondersteuningspakket biedt onze Israëlische klant superieure wereldwijde expertise op het gebied van onderhoud en verhoogt de capaciteit van hun Apache-vloot om belangrijke missies te ondersteunen”.

In oktober 2020 werd Indra Duivenvoorde aangesteld door Boeing als Directeur Overheidsdiensten voor Europa en Israël. Duivenvoorde heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen voor serviceprogramma’s, inclusief onderhoud en training voor defensieklanten van Boeing in Europa en Israël. Voor het laatst was ze directeur Commercial Sales & Marketing voor Centraal-Europa, Spanje en Portugal bij Boeing Commercial Airplanes.

Boeing zei in de verklaring verder dat “het al decennia lang ondersteuning levert aan de vloot van Apache-helikopters van de IAF en momenteel transactionele reserveonderdelen, A-modelreparaties, ondersteuning en testapparatuur en technische projectondersteuning voor de IAF levert”.

Naast het Amerikaanse leger is Israël een van de 16 partnerlanden over de hele wereld die de Apache als hun primaire aanvalshelikopter exploiteren, waarbij meerdere wereldwijde verdedigingstroepen grote belangstelling tonen. Wereldwijd zijn er meer dan 2500 helikopters afgeleverd, zei Boeing in de verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)