Universiteit van Tel Aviv toont aan dat Britse coronavariant 45% besmettelijker is

Vaccineren door MDA. Foto MDA

Uit nieuw onderzoek van onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv blijkt dat de Britse coronavariant 45% meer besmettelijker is dan de oorspronkelijke COVID-19 stam.

De nieuwe studie werd uitgevoerd door professor Ariel Munitz en professor Moti Gerlitz van de afdeling Klinische Microbiologie en Immunologie van de Sackler Faculteit der Geneeskunde, samen met dr.Dan Yamin en PhD-student Matan Yechezkel van het Laboratorium voor Epidemische Modellering en Analyse ( LEMA) bij de afdeling Industrial Engineering, allemaal aan de Universiteit van Tel Aviv. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Cell Reports Medicine.

Volgens professor Munitz laten de gegevens uit het laboratorium zien dat de verspreiding van de Britse variant zeer snel ging: op 24 december 2020 werd slechts 5% van de positieve resultaten toegeschreven aan de Britse variant. Slechts zes weken later, in januari 2021, was deze variant verantwoordelijk voor 90% van de coronagevallen in Israël. Het huidige cijfer is ongeveer 99,5%.

In de tweede fase van het onderzoek verdeelden de onderzoekers de besmetting op basis van leeftijdsgroepen. De resultaten gaven aan dat het keerpunt voor de 60-plussers in vergelijking met andere leeftijdsgroepen plaatsvond twee weken nadat 50% van de 60-plussers in Israël hun eerste vaccinatieschot had gekregen.

Tenslotte concludeerde Dr. Yemin dat: “vanwege de drukke omstandigheden, grote huishoudens en leeftijdsverdeling onder de Israëlische bevolking, had het coronavirus een gunstiger klimaat voor verspreiding in Israël in vergelijking met de meeste westerse landen. Onze boodschap aan de wereld is dat als met onze problematisch startpunt een duidelijke daling werd vastgesteld, kunnen andere westerse landen zeker verwachten dat de curve zal breken, ondanks de hoge besmetting van de Britse variant, met een dramatische daling in ernstige gevallen na de vaccinatie van 50% van de oudere bevolking.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)