Vaccins effectief tegen Israëlische coronamutatie

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft voor het eerst een mutatie van het coronavirus ontdekt die zich in Israël ontwikkelde, melde Channel 12 News dinsdag.

Een studie gepubliceerd door het ministerie van Volksgezondheid wees uit dat de P681H-mutatie een nieuwe infectieketen veroorzaakte die honderden infecties veroorzaakte. Volgens de eerste tests lijkt het vaccin bescherming te bieden tegen de mutatie, maar het ministerie van Volksgezondheid blijft de eigenschappen ervan controleren en onderzoeken.

De P681H-mutatie werd al in maart 2020 waargenomen in monsters uit onder andere Nigeria en Hawaï. De verandering in de Israëlische mutatie is uniek omdat het een bepaald type eiwit omvat. 

De mutatie werd voor het eerst in november aangetroffen in de steden Haifa, Netanya, Beer Sheva, Safed, Rahat, Jeruzalem en Ashdod. Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid betrof het in november 27 besmettingen. In december werden 71 gevallen met deze nieuwe stam gediagnosticeerd en in januari 83. In Tel Aviv werden ongeveer 22 mensen gediagnosticeerd met de mutatie, in Jeruzalem 19 en in Haifa 11.

Professor Michal Linail van de Hebreeuwse Universiteit, die het onderzoek samen met het Ministerie van Volksgezondheid uitvoerde, zei dat het de eerste blauw-witmutatie was met een unieke ketting die in Israël was gemaakt en die werd ontdekt als onderdeel van routinematige tests die worden uitgevoerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)