Israël heft bijna alle coronabeperkingen op

Een winkelstraat in Tel Aviv tijdens het coronatijdperk.

De meeste coronabeperkingen in Israël zijn sinds dinsdag verleden tijd, zes maanden na het begin van Israëls succesvolle vaccinatiecampagne.

Afstand houden is niet meer nodig, buitenshuis kunnen de mondkapjes af en de limieten op samenkomsten in welke omgeving dan ook zijn opgeheven. Bovendien kunnen alle Israëliërs, ongeacht hun vaccinatiestatus, alle openbare voorzieningen betreden.

In kantoren en winkels blijven mondkapjes echter verplicht tot nader overleg. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht eind deze maand te kunnen beoordelen of de verplichting om mondkapjes binnen gesloten ruimtes te dragen ook afgeschaft kan worden.

Ook blijven de beperkingen nog gelden voor internationale reizigers om te voorkomen dat nieuwe coronavarianten het land binnenkomen en zich onder de bevolking verspreiden. Niet-essentiële reizen of reizen naar landen met een hoge morbiditeit worden door het ministerie van Volksgezondheid afgeraden. Ook blijft het nodig om na terugkeer uit sommige landen in quarantaine te gaan.

Volgens gezondheidsfunctionarissen hebben 5,4 miljoen Israëliërs de eerste dosis van het coronavirusvaccin en kregen 5,1 miljoen de twee doses van de vaccinatie. Op maandag zijn er 4 nieuwe coronagevallen vastgesteld, wat een besmettingspercentage oplevert van 0,01% op 22 duizend tests.

Sinds het begin van de pandemie zijn 6412 mensen in Israël aan het virus bezweken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)