L’histoire se répète – de geschiedenis herhaalt zich!

‘Ik denk niet met mijn relaas iets te kunnen veranderen aan deze gevaarlijke anti-Israël c.q. anti-joodse hetze. Toch wil ik op mijn eigen bescheiden wijze waarschuwen voor een nieuwe "Shoa"’ aldus Jaap de Jong.

Het ging slecht in Europa, zeker in Duitsland en er was een zondebok nodig om te verklaren – waaróm! Met valse aantijgingen, verzonnen beschuldigingen, zwartmakerij, verdraaiing van feiten en halve waarheden heeft men de bevolking in Duitsland er systematisch van weten te overtuigen dat joden daaraan schuld waren en de ophitsende activiteiten van Hitler en de zijnen hebben het volk ertoe gebracht een volk te worden dat in staat was een ander volk uit te roeien. Op de meest geraffineerde wijze werd reeds vanaf de schoolbanken duidelijk gemaakt dat alleen de joden konden worden aangewezen als de schuldige aan alles wat fout ging in onze wereld. De media van toen, radio en kranten speelden er – al dan niet gedwongen -op in en begonnen er tenslotte in te geloven. Als je een verhaal maar vaak genoeg vertelt…..!
Valse geruchten, met opzet in omloop gebracht, werden maar al te graag voor waar aangenomen. Goede vriendschappen vielen uiteen omdat gefantaseerde roddels hun vernietigende werk deden en men tenslotte niet meer wist wie te vertrouwen. Maar de Joden wel allerminst! En wat gebeurt er nú?! Nee, het gaat ons economisch niet slecht, zeker niet. Maar er is nu een dreiging van een heel andere aard. We voelen het, we durven het nauwelijks te zeggen, maar als we eerlijk zijn wéten we dat er gevaar dreigt van de Islam, van het fundamentalisme in de Islam!! We kunnen het nog niet helemaal overzien, we spreken het niet uit om niet voor racist te worden uitgemaakt, maar heel langzaam wordt ons wel duidelijk dat het oppassen geblazen is! Al jaren is Israël in conflict met de Moslim wereld. Maar goed – hoe vervelend ook – dat was niet ons pakkie aan. Vervelend voor Israël! Weet u nog hoe we achter hen stonden tegenover die boze Arabieren, tenslotte was dat toen nog ver van ons bed. Toen! Nu niet meer! De Islamitische dreiging is sinds 11 september 2001 wel heel dicht bij gekomen, heel reëel geworden. We zijn bang. Hoe gaan we daar mee om? Hoe pakken we de dreiging van fundamentalistische zelfmoordaanslagen aan? Precies, door opnieuw een zondebok te "creëren"….! En ineens blijkt dat datzelfde Israël, dat we jarenlang steunden misschien best eens de oorzaak zou kunnen zijn van al die aanstormende gevaren. Het feit dat zelfs Israël met zijn geweldige leger niet in staat is het gruwelijke terrorisme te weren, maakt ons alleen maar banger. Dus besluiten, politici, radio, kranten, televisie, internet, Midden-Oosten kenners, arabisten, islamologen, iedereen die maar meent er verstand van te hebben – dat Israël schuldig is. Ineens hebben we diep medelijden met de onderdrukte Palestijnen, plotseling beginnen we hun zelfmoordenaars te begrijpen, ja ja….?! Maken we ons kwaad over die arme Arafat, helemaal alleen opgesloten in een bunker. Plotseling ook gaan we feiten verdraaien, halve waarheden publiceren, geruchten verspreiden – uitspraken die niet stroken met ons doel – de Moslims voor ons te winnen – worden weggelaten, beelden die niet passen in onze strategie – de Islamitische wereld niet op de tenen te trappen – vertonen we niet. Als gewapende, potentiële Moslim terroristen de Geboortekerk in Betlehem binnendringen omdat ze weten dat de Israëli’s voldoende respect hebben voor een dergelijk gebouw, dan maakt onze media daar heel wat anders van…:
"Het gaat hier om Palestijnse strijders, die een veilige haven krijgen bij de monnikken, die hen tegen het Israëlische geweld beschermen." Het is maar hoe je het brengt. De Paus vraagt Israël de Geboortekerk te ontzien; heeft ie de Palestijnen ook gevraagd Israëlische levens te sparen?! Doet toch wel erg denken aan die Paus van toen ….! Beheerders van katholieke plaatsen in het Heilige

Advertentie (4)