Anti-joodse spotprenten op website AEL

De Arabisch Europese Liga van de Vlaamse moslim-aktivist Dyab Abu Jahjah heeft de Deense spotprenten die in steeds meer landen oorzaak zijn van toenemend geweld door woedende moslims, aangegrepen om antisemitische cartoons te publiceren op haar website, zo meldt het ANP vandaag. Sinds het bekendworden van de bestaan van de cartoons, jl. zaterdag, is de AEL-website onbereikbaar.

De Deense cartoons die spotten met de profeet Mohammed hebben geleid tot antisemitische cartoons van de Arabisch Europese Liga. Twee ervan waren zaterdag te zien op de Belgische website van de AEL. Op de een deelt Hitler met Anne Frank het bed, op de ander twijfelt iemand aan de Holocaust.

In een begeleidende tekst meldt de AEL gebruik te maken van haar recht op artistieke expressie, net zoals de kranten in Europa claimen dat ze gebruik maken van het recht op vrije meningsuiting en geen moslims willen stigmatiseren. De AEL beklemtoont niemand te willen beledigen en dat het niet om historisch feiten gaat.

In de televisierubriek Nova zei AEL-leider Abu Jahjah zaterdag dat wie tactloos omgaat met de vrijheid van meningsuiting zelf ook tegen een stootje moet kunnen. ‘Europa heeft eveneens zijn heiligdommen, hoewel het geen religieuze heiligdommen zijn’, zei hij met een verwijzing naar de spotprenten op de site van zijn organisatie. Overigens wordt ook de website van NOVATV door technische problemen geplaagd: bovengenoemde uitzending is pas maandag terug te zien.

Uitvoeriger informatie over dit item is sinds vanmiddag te lezen op www.haaretz.com

Advertentie (4)