‘Ontjoodste’ bijbel

Adolf Hitler heeft in 1939 een groep theologen opdracht gegeven de Bijbel te herschrijven. De Hitler-Bijbel kreeg de naam “Deutsche mit Gott. Ein deutsches Glaubensbuch”. De bijbel moest worden ontdaan van alle ‘Joodse elementen’.

De Hitler-Bijbel werd onlangs ontdekt in een Duitse kerk. Volgens het Nederlandse blad Reformatorisch Dagblad wilde de nazileider een boek dat “vrij van Joodse smetten” is.

“Deutsche mit Gott. Ein deutsches Glaubensbuch” werd in 1941 in Weimar uitgegeven en werd verstuurd naar duizenden kerken in Duitsland. Onlangs is een exemplaar van het werk ontdekt in een Duitse kerk.

De theologen die het boek schreven richtten in 1939 een “Entjudungsinstitut” op, dat als doelstelling had “het christendom van het Jodendom te reinigen”. Het instituut verzorgde een groot aantal publicaties waarin een mix werd gemaakt van het christelijke gedachtengoed en nazi-ideeën.

In de anti-Joodse Bijbel werden woorden die aan de Joden herinneren stelselmatig weggelaten of vervangen. De 10 geboden werden “Zwölf Gebote”. Het zesde gebod (“Gij zult niet doodslaan”) en het achtste gebod (“Gij zult niet stelen”) komen niet meer voor. Het elfde gebod luidt: “Ehre Führer und Meister”.

Bron: Ikon

Advertentie (4)