Prins Bernhard opent website Oorlogsgravenstichting

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden opent op 28 november a.s. op Paleis Soestdijk officieel de website van de Oorlogsgravenstichting.

De website van de Stichting biedt de mogelijkheid het Slachtofferregister te raadplegen.Dit systeem vertegenwoordigt de uitzonderlijke functionaliteit van de website en bestaat uit gegevens van ongeveer 180.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers, van wie bij circa 55.000 tevens de grafligging is aangegeven.Van ongeveer 125.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers van wie de graven niet bekend of aanwijsbaar zijn houdt de Stichting de nagedachtenis in ere, doordat hun namen zijn opgetekend in haar Gedenkboeken.Daarnaast biedt de website de mogelijkheid om een bloemstuk voor een graf in Indonesië en Thailand te bestellen of een reisbiljet naar de Nederlandse erevelden in Duitsland aan te vragen.Zie vanaf 28 november Oorlogsgravenstichting.Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer Bijsmans, hoofd Binnenland en Voorlichting, 070-3131094.E-mail: acbijsmans@ogs.nl