Meisje vindt 2000 jaar oude Hebreeuwse munt

2000-jaar-oude-munt-israelToen een 8-jarig meisje uit Israël haar kleine zusje ging ophalen van de kinderopvang, heeft ze een zeer uitzonderlijke vondst gedaan. Het bleek om een 2000 jaar oude Hebreeuwse munt te gaan. Een halve Sjekel om precies te zijn, de munteenheid van de Joodse staat toen en nu.

Het meisje bracht de vondst bij haar vader Shimon, die herkende dat dit niet een normaal muntje hoefde te zijn. De vader maakte er gelijk een foto van, die hij verstuurde naar een kennis, professor Zohar Amar van de Bar-Ilan universiteit. De professor is een specialist in oudheidkunde over historisch Israel.

Professor Amar vroeg Shimon om met de munt bij hem en zijn vrouw langs te komen om de munt verder te bestuderen. Ook zijn vrouw is een specialist in oudheidkunde, een autoriteit op dit gebied. Het echtpaar heeft met zekerheid kunnen vaststellen dat het gaat om een 2000-jaar oude munt, met de in klassiek Hebreeuws geschreven tekst erop “Heilig Jeruzalem”.

Vanuit de hele wereld is met grote belangstelling gereageerd over de vondst van deze munt, die binnenkort voor het publiek te zien gaat worden in een Israëlische museum.

Lees hier het hele verhaal

Advertentie (4)