Opnieuw joodse winkels belaagd in Frankrijk

Hyper_cacher_2015

Precies drie jaar na de dodelijke schietpartij op een koosjer supermarkt in Frankrijk wordt vandaag opnieuw melding gemaakt van een ‘incident’ waarin antisemitisme een prominente rol lijkt te spelen. Ditmaal gaat het om een brand die vannacht uitbrak in een vestiging van Promo & Destock, in de wijk Creteil in het zuiden van Parijs. Enkele dagen eerder was de zaak nog vol gekalkt met antisemitische graffiti.

Justitie-woordvoerster Laure Beccuau spreekt van “ernstige schade”, schrijft The Times of Israel op gezag van AFP. Dat het een ongeluk zou betreffen leek haar “onwaarschijnlijk”.

Al gauw verspreidden de vlammen zich richting een vestiging van Hyper Cacher, een keten van koosjere supermarkten. Die zaak werd vorige week ook al slachtoffer van vandalisme.

Drie jaar geleden, op 15 januari 2015, vermoordde de Franse jihadist Amedy Coulibaly 5 personen tijdens een gijzelingsactie in een Hyper Cacher zaak in Porte de Vincennes, in het oosten van Parijs.

Aliza Bin Noun, de Israëlische ambassadeur in Parijs, noemde de brandstichting “een beschamende provocatie”. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Advertentie (4)