Een nieuw koosjer recept: zoetzure gehaktballetjes

Zoals gebruikelijk op donderdag, ook vandaag weer een koosjer recept. Deze keer zoetzure gehaktballetjes met een heerlijke saus, volgens een recept van Kosher.com. In Israël wordt dit meatballs genoemd en wordt in veel Israëlische huishoudens op vrijdagavond gegeten.

Je kunt het met rijst of gebakken aardappeltjes, zoals dat bij mij gebruikelijk is. U zult het ongetwijfeld met mij eens zijn dat het een heerlijk recept is.

Foto: Kosher.com

Ingrediënten (voor 8 personen)

1/2 kopje broodkruimels
2 eieren
1/2 theelepel zout
1/8 tot 1/4 theelepel zwarte peper
1/4 kop suiker
1 kilo gemalen rund- of kalfsvlees

Voor de saus
2 grote uien
Sap van 1 citroen (1,5 eetlepel citroensap)
1/4 kopje ketchup
16 gram tomatensaus
1 kop heet water
1/2 kopje bruine suiker

Bereidingswijze
Meng de broodkruimels, eieren, zout, peper en suiker samen met het gehakt.

Doe de uien voor saus in een pot van zes liter envoeg de rest van de sausingrediënten toe.

Vorm het vleesmengsel in kleine balletjes, voeg het toe aan de pan en kook het geheel gedurende 1,5 tot 2 uur in de saus.

Eet Smakelijk.

Advertentie (4)