Nieuw koosjer recept: Rode Kubbeh Soep, een Iraaks-Joodse traktatie

Kubbeh soep. Screenshot YouTube

Het is donderdag en dus tijd voor een nieuw koosjer recept zoals u van ons gewend bent.

Deze week een typisch Iraaks-Joodse traktatie, ideaal voor de koudere maanden die eraan zitten te komen: Rode kubbeh soep.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze soep heel, heel, heel lekker is… Onder de video vindt u het recept en bereidingswijze.

B’te avon – eetsmakelijk!

INGREDIËNTEN

Vulling
1 pond gemalen rundvlees
½ ui, fijngehakt
½ theelepel paprika
½ theelepel komijn
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
Deeg
3 kopjes griesmeel
1 theelepel zout
1½ kopjes water
Soep
1 eetlepel olijfolie
½ ui, fijngehakt
⅛ theelepel kaneel
½ theelepel paprika
½ theelepel komijn
zout peper
2 eetlepels tomatenpuree
4 bieten, geschild en in stokjes gesneden
1 eetlepel suiker
sap van 1 citroen
7 kopjes water

  • Bereiding
  1. Veel mensen bakken het rundergehakt voor de kubbeh. Sommige mensen mengen eenvoudig de vleesingrediënten en voegen het toe aan de knoedels. Voor de frituurmethode voeg je rundergehakt toe aan een koekenpan op middelhoog vuur. Breek het vlees en wacht tot de vloeistof ongeveer een minuut uit het vlees komt. Voeg ui, kruiden, zout en peper toe. Bak en breek in kleine stukjes. Kook tot het vlees niet langer rood is.
  2. Voeg griesmeel toe aan een grote kom. Voeg het zout toe en meng. Voeg geleidelijk het water toe en meng voorzichtig met je handen. Kneed het niet als een brooddeeg, anders wordt het te taai. Laat het 5 minuten rusten terwijl het deeg dikker wordt.
  3. Olie je handen. Neem het deeg en verdeel het in kleine stukjes van gelijke grootte. Maak elk stuk plat, niet te dun en vul het met het vlees. Druk het in met uw duim. Omwikkel en knijp de randen. Breng het tussen je handen om de scheuren af ​​te dichten en het glad te maken. Het zal een paar pogingen kosten om het onder de knie te krijgen.
  4. Voeg voor de soep de olijfolie toe aan een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, kaneel, paprika, komijn, zout en zwarte peper toe. Mix en bak een minuut tot de uien beginnen te karameliseren. Tomatenpuree toevoegen en goed mengen. Bak 1 minuut. Geniet van de geweldige geur.
  5. Voeg de bieten, suiker, citroensap en water toe.
  6. Breng soep aan de kook. Voeg voorzichtig kubbeh toe. Dek af en kook 30 minuten op middelhoog vuur.
Advertentie (4)