Nieuw koosjer recept : in knoflook gebraden kip

Foto. Kosher.com

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze keer eten we in knoflook gebraden kip, omdat het o,zo lekker is. En het is glutenvrij.

Ingrediënten

1 hele kip, maak deze schoon en snij het in stukken

2 grote koppen knoflook, en kruidnagel, hou het wel gescheiden

3 stengels bleekselderij, in stukjes van 2,5 cm gesneden

3/4 kop droge witte wijn

1/4 kopje olijfolie

3 eetlepels vers citroensap

2 eetlepels gehakte peterselie

2 eetlepels gehakte verse basilicum

1/4 theelepel zout

1/4 theelepel peper

1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken (is een optie)

1/2 theelepel geraspte citroenschil

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190*

Leg de schoongemaakte kip in een ovenschaal van 33 x 23 x 5 cm, met de huid naar boven.

Bestrooi de kip met teentjes knoflook en selderij.

Combineer wijn, olie, citroensap, peterselie, basilicum, zout en peper en giet het over kip.

Strooi er citroenschil bovenop.

Bak, afgedekt, gedurende 1 uur.

Haal de deksel eraf en bak voor 15 minuten of tot de kip zacht is.