Hadassah ziekenhuis Jeruzalem voert de eerste niet-invasieve maagomleidingsoperatie uit

Jeruzalem’s eerste ESG die wordt uitgevoerd in het Hebassah Hebreeuws Universitair Medisch Centrum in Ein Kerem. Foto: Medisch centrum Hadassa Universiteit

In een primeur voor Jeruzalem hebben artsen van het Hebreeuws Universitair Medisch Centrum Hadassah in Ein Kerem /Jeruzalem onlangs een endoscopische mouw-gastro-plastiek (ESG) uitgevoerd, een niet-invasieve maagomleiding waarbij een innovatieve endoscopische methode werd gebruikt.

Deze nieuwe ESG-operatie, “kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies, maar met snellere hersteltijden, minder bijwerkingen en een lager percentage complicaties in vergelijking met gewicht verminderende chirurgische procedures.”

Dr. Ariel Benson van het Institute of Gastroenterology and Hepatology’s Advanced Endoscopy Unit in Hadassah vertelde dinsdag aan de Jerusalem Post dat “sommige patiënten, zoals patiënten met geavanceerde leverziekte, een hoog risico lopen bij chirurgie en ESG hun beste optie is voor gewichtsverlies .”

Gevraagd naar hoe de ESG werkt, zei Benson dat het “een relatief nieuw type afslankprocedure is dat minimaal invasief is en de grootte van de maag kleiner maakt, waardoor de inname van voedsel wordt geminimaliseerd.

“Het wordt uitgevoerd via endoscopie, waarbij een kleine camera door de mond en in de maag wordt gebracht, zonder externe snijwonden op het lichaam,” legde hij uit. “Vervolgens plaatsen we via de endoscoop of flexibele camera interne hechtingen in de maag, die de maag opnieuw vormen en verkleinen, wat resulteert in gewichtsverlies.”

De procedure neemt een uur tot twee uur in beslag en wordt uitgevoerd onder algemene verdoving.

Benson benadrukte dat mensen met overgewicht en met andere ziekten die niet aan deze criteria voldoen, geen toestemming krijgen om deze nieuwe chirurgie te ondergaan, “hoewel hun overgewicht een van de belangrijkste oorzaken is van de ziekten waaraan ze lijden.”

Het ziekenhuis begon de operatie eerst met een endoscopische buik verkortingsprocedure, die bedoeld is voor mensen die niet geschikt zijn voor de nieuwe chirurgie, “maar die het medisch zeer nodig hebben, of voor patiënten die niet geïnteresseerd zijn in klassieke en vertrouwde chirurgie.”

Hij benadrukte dat ESG een extra optie voor gewichtsverlies mogelijk maakt voor patiënten met obesitas en, in sommige gevallen, “is het de enige procedure voor gewichtsverlies voor degenen die een te hoog risico lopen voor een operatie.

“ESG is een geweldige keuze voor deze patiënten omdat de risico’s van ESG lager zijn dan die van een operatie, terwijl ze tegelijkertijd leiden tot gewichtsverlies,” zei Benson. “Aangezien het gewichtsverlies dat bij ESG wordt gezien mogelijk minder is dan een operatie, zijn de voordelen van ESG de lagere risico’s en dat het minimaal invasief is.”

Hij wees er ook op dat sommige patiënten die niet voldoen aan de criteria kunnen profiteren van ESG, inclusief patiënten met diabetes die gewichtsverlies nodig hebben als onderdeel van hun behandelingsregime, maar niet over een voldoende hoge BMI beschikken om in aanmerking te komen voor een operatie.

“ESG is ook een optie voor alle patiënten die op zoek zijn naar niet-chirurgische manieren om gewicht te verliezen,” zei hij, “omdat veel patiënten aarzelen om een ​​operatie te ondergaan met de bijbehorende risico’s.”

Benson voegde eraan toe dat veel mensen niet in staat zijn om effectief gewichtsverlies te bereiken met levensstijlveranderingen en dieet, en ESG is een niet-chirurgische behandeling voor gewichtsverlies die kan helpen de behandelingskloof te dichten.

De operatie werd uitgevoerd door een team van experts van Hadassah Ein Kerem samen met Dr. Michel Kahaleh uit New Jersey, een van de pioniers van de endoscopische gastro-intestinale chirurgiemethode, die specifiek kwam om de innovatieve en doorbraakoperatie in het ziekenhuis uit te voeren.

Advertentie (4)