Israëlische app informeert gebruikers over mogelijke blootstelling aan het coronavirus

Met de Track Virus-app kunnen gebruikers zien of ergens zijn waar iemand met het met coronavirus ook was<br /> foto : United Hatzaleh

Een nieuwe app in samenwerking ontwikkeld met eerste hulp organisatie United Hatzalah, waarschuwt gebruikers of ze in de buurt zijn geweest van iemand waarvan besmetting met het coronavirus is vastgesteld.

De app heet Track Virus en werkt door de locatie van de gebruiker te volgen en te vergelijken met bevestigde coronavirus besmettingen. De informatie die de app gebruikt, wordt versterkt door het ministerie van Volksgezondheid.

Alle informatie die in de app is verzameld wordt anoniem op elke telefoon opgeslagen. Er is geen database met gegevens in de cloud. Voor het downloaden van de app is geen identificatie nodig.

De app is al beschikbaar op Android en zal binnenkort ook voor iOS verschijnen. Voor Android vereist de app minimaal versie 5.0. De app werkt niet met terugwerkende kracht, daarom is het belangrijk dat gebruikers het zo snel mogelijk downloaden.

“Naarmate het aantal coronaviruspatiënten toeneemt, wordt het voor het publiek moeilijker om alle verschillende plaatsen waar ze allemaal zijn geweest bij te houden. Bovendien hebben mensen het vaak moeilijk om zich precies te herinneren waar ze zijn geweest en wanneer”, legt United Hatzalah vice-president Dov Maisel in een verklaring uit. “De app lost beide problemen op. ”

“De app wordt in realtime bijgewerkt wanneer het ministerie van Volksgezondheid informatie deelt over de verblijfplaats van iemand waarvan bevestigd is dat hij of zij drager van het virus blijkt te zijn. Het vergelijkt alle paden van de gediagnosticeerde patiënten met de verblijfplaats van de gebruiker.

Als de gebruiker op een van de door het ministerie van Volksgezondheid geïdentificeerde locaties is geweest, wordt er een melding naar de app gestuurd. De gebruiker weet dan dat hij of zij het risico loopt te zijn blootgesteld aan het virus en kan daarnaar handelen. ”

“We zijn erg verheugd dat een grote organisatie als United Hatzalah met ons samenwerkt bij het volgen en hopelijk stoppen van de verspreiding van het coronavirus door gebruik te maken van geavanceerde smartphonetechnologie” zegt Uri Feldman, de maker van de app. “Vanaf zondag kunnen tienduizenden gebruikers sneller en met meer nauwkeurigheid de nodige informatie inzien over de verblijfplaats van bevestigde coronavirus-dragers.”

Advertentie (4)