Snellere manier van testen op het coronavirus is mogelijk in Israël

coronavirus test. Screenshot YouTube

Rambam Medical Center en Technion University in Haifa hebben samen aangekondigd dat ze een snellere en efficiëntere manier hebben bedacht om mensen te testen op het nieuwe coronavirus.

Door de monsters van 32 of 64 patiënten tegelijk te testen, kan volgens de beide ziekenhuizen sneller worden vastgesteld wie het virus heeft. Alleen in gevallen waarin het virus wordt gevonden, zullen de individuen in de pool persoonlijke tests ondergaan om te bepalen het coronavirus bij zich draagt.

De methode kon bij een steekproef vaststellen dat één van de 64 mensen die werden getest drager van het virus was.

Pooling wordt al sinds de Tweede Wereldoorlog gebruikt en werd in de jaren negentig voorgesteld als een manier om op HIV te testen.

Volgens professor Roi Kishoni van het Technion is de hoop dat op deze manier het aantal testen drastisch verhoogd kan worden. Zelfs stille dragers die geen symptomen hebben kunnen op deze manier gevonden worden. Dit biedt de kans de curve af te vlakken en zo de gezondheidszorg in Israël de mogelijk te bieden het coronavirus onder controle te houden.