Israëlische hightech komt met nieuwe testmethode van enkele minuten (video)

Screenshot Scentech Medical

Het Institutional Review Board, ook bekend als het Helsinki-comité, heeft toestemming gegeven om een apparaat te testen wat binnen enkele minuten aan de hand van de adem van een patiënt een diagnose kan stellen of er sprake is van besmetting met het coronavirus.

De nieuwe methode is gebaseerd op een test ontwikkeld door de Israëlische bedrijven Next-Gen en Scentech Medical. Het apparaat lijkt op het blaastest apparaat wat de politie gebruikt om alcohol in het bloed te meten.

Met behulp van een vergelijkbare methode als die van de blaastest, blazen patiënten in het apparaat, dat in staat is om een snelle en eenvoudige diagnose te maken.

Next-Gen maakt gebruik van de technologie van Scentech Medical en werkt samen met het Meir Medical Center om het experiment met het coronavirus-detecterende ademhalingsapparaat uit te voeren. De proef wordt uitgevoerd bij coronavirus patiënten met verschillende symptomen.

De hoop is dat het apparaat in staat is asymptomatische patiënten snel te identificeren, samen met patiënten in de vroege stadia van de ziekte.

Bovendien werkt het nieuwe ademhalingsapparaat aanzienlijk sneller, aangezien het in staat is om binnen enkele minuten een diagnose te stellen in vergelijking met de huidige methode die tot twee dagen kan duren.

Advertentie (4)