Chemische stof voor laboratoriumtests en beschermingspakken uit Zuid-Korea in Israël aangekomen

Reagentia voor 100.000 coronavirus tests uit Zuid-Korea worden uitgeladen. Foto: Ministerie van Defensie

Een nieuwe lading met chemicaliën die worden gebruikt in laboratoria om 10.000 coronavirus tests uit te voeren en 50.000 beschermingspakken, is woensdag vanuit Zuid-Korea in Israël geland, aldus het ministerie van Defensie.

Zowel de chemicaliën als de pakken worden vanavond naar medische laboratoria en het ministerie van Volksgezondheid gestuurd, voegde het ministerie eraan toe. 

De verzending was het resultaat van een gezamenlijke operatie van het Israëlische ministerie van Defensie, de IDF en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Afgelopen zaterdag arriveerden 11 El Al-vrachtvliegtuigen met medische benodigdheden, waaronder 900.000 beschermende maskers, ademhelingsapparatuur en 500.000 beschermingspakken voor medische teams en andere items, vanuit China in Israël.

Foto ministerie van Defensie

Hoewel er talloze meldingen zijn geweest van medische benodigdheden die het land binnenkomen, zijn er nog steeds zorgen. Als de pandemie in Israël verergert, kan er op korte termijn mogelijk een gebrek ontstaan aan essentiële apparatuur, zoals ademhalingsapparatuur.

Zo zijn er voorbeelden van landen waar voorraden schaars zijn, waaronder persoonlijke beschermingsmiddelen. Medisch personeel wordt in die landen gedwongen om hun eigen uitrusting te maken met vuilniszakken en andere items.

Volgens Israëlische media concurreert Israël met andere landen en gebruikt het onder andere de Mossad om medische benodigdheden te kopen om ervoor te zorgen dat de bevolking niet in een dergelijke situatie terechtkomt.

Israël verleent ook medische hulp aan de Gazastrook en de Palestijnse Autoriteit (PA), aangezien zowel Israëli’s als Palestijnen dicht bij elkaar wonen en een uitbraak van de ene bevolking waarschijnlijk op de andere zal overgaan.

Advertentie (4)