Israël begint deze week met bloedtesten op het coronavirus

Ter illustratie.

Israël begint deze week met serologische tests om te bepalen of een patiënt is blootgesteld aan het SARS-CoV-2-virus. Ook kan worden vastgesteld of de patiënt antilichamen tegen het virus heeft ontwikkeld.

Bij de testen zal gebruik worden gemaakt van de Elecsys Anti-SARS-CoV-2-test van Roche. Deze heeft zondag goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Emergency Administration ontvangen. Gamidor Diagnostics is de exclusieve vertegenwoordiger van Roche in Israël. Het land zal als een van de eersten ter wereld de test uitvoeren.

“De door de FDA goedgekeurde serologische tests zullen duizenden tests per dag in Israël mogelijk maken, aangezien ze worden gebruikt in systemen die al in verschillende laboratoria in Israël aanwezig zijn”, aldus Gamidor vice-president Dr. Coby Millard.

Israël heeft ongeveer 100 testsystemen van Roche.

Tot nu toe heeft Israël alleen tests op moleculair niveau uitgevoerd om het nieuwe coronavirus te detecteren in het lichaam van een patiënt. Deze tests hebben het in 30% van de gevallen mis.

Serologische tests identificeren antilichamen tegen immunoglobuline M (IgM) en immunoglobuline G (IgG). Het lichaam maakt snel IgM-antilichamen aan voor de eerste strijd tegen infectie. IgG-antilichamen blijven langer in het lichaam, wat wijst op mogelijke immuniteit.

Gamidor dacht oorspronkelijk dat de tests pas half mei in het land beschikbaar zouden zijn.

Roche is al begonnen met het verzenden van de nieuwe test naar toonaangevende laboratoria over de wereld. Het zal de productiecapaciteit opvoeren tot miljoenen per maand.

Volgens Thomas Schinecker, CEO van Roche Diagnostics is de test in 99,8% van de gevallen betrouwbaar. “Onze beste wetenschappers hebben de afgelopen weken en maanden 24/7 gewerkt om een ​​zeer betrouwbare antilichaam test te ontwikkelen om deze pandemie te bestrijden.”

Advertentie (4)