‘Geen kussen of knuffels’ de Israëlische richtlijnen voor het bezoeken van grootouders

Ter illustratie. Grootouders blijven thuis. Screenshot YouTube

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft richtlijnen gepubliceerd voor het bezoeken van ouderen na het opheffen van de lockdown-regels. Familieleden wordt aangespoord maskers te dragen, afstand te houden en niets aan te raken.

In Israël is het verbod op het bezoeken van ouderen, met name grootouders beëindigd. Verwacht wordt dat veel mensen ouderen, voornamelijk grootouders, die ze al twee maanden niet hebben kunnen zien gaan bezoeken.

Onder de titel ‘De complete gids voor het bezoeken van opa en opa (of oom en tante, of de buurman aan de overkant, of een andere oudere burger waar je om geeft)’heeft de directeur van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, Itamar Grotto, een reeks aanbevelingen opgesteld.

Mensen die problemen hebben met de ademhaling of lichaamstemperatuur mogen geen ouderen bezoeken.

Een van de richtlijnen is dat gezinsbijeenkomsten beperkt moeten blijven tot één kerngezin. Er mag maar één gezin op een dag naar grootouders op bezoek komen. Er wordt geadviseerd om niets aan te raken en uiteraard eerst handen te wassen.

Er moet een afstand van twee meter worden gehandhaafd. Het is belangrijk een gezichtsmasker te dragen waarbij mond en neus zijn bedekt, kussen of knuffelen is uit den boze.

Bij het nuttigen van een maaltijd is het advies om bij voorkeur wegwerp servies te gebruiken, of anders apart servies en bestek dat meteen na het nuttigen van de maaltijd op minstens 60* Celsius kan worden afgewassen.

Hou tijdens het bezoek de ramen open.

“Het handhaven van de richtlijnen is het verschil tussen preventie en infectie,” concludeerde Itamar Grotto.

Advertentie (4)