Rafael Pharmaceuticals start fase-3 van de klinische studie voor uitgezaaide alvleesklierkanker

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Rafael Pharmaceuticals heeft 75% van de inschrijving van 500 patiënten bereikt die nodig is voor zijn cruciale fase-3 klinische studie voor uitgezaaide alvleesklierkanker, ondanks COVID-19, vertelde het bedrijf aan The Jerusalem PostDaarnaast heeft het bedrijf een COVID-19-taskforce opgericht om ervoor te zorgen dat geschikte medische centra waar de proeven plaatsvinden, veiligheidsmaatregelen implementeren en dat het testen kan worden voortgezet. 

Het merendeel van de patiënten komt uit Israël, aldus Sanjeev Luther, Rafael’s president en CEO, die uitlegde dat de proef de werkzaamheid en veiligheid evalueert van Rafael’s loodverbinding CPI-613 in combinatie met gemodificeerde FOLFIRINOX als eerstelijnsbehandeling.

De 613 in CPI-613 staat symbool voor de 613 mitswot (geboden) in de Thora, zei Luther.

Alvleesklierkanker is momenteel de derde belangrijkste doodsoorzaak en volgens verschillende studies zal het naar verwachting na 2020 de tweede belangrijkste oorzaak worden. Bovendien is de prognose somber, met een overlevingspercentage van vijf jaar van 6% tot 8%, volgens een rapport van het New England Journal of Medicine.

In Israël zijn de gevallen van alvleesklierkanker de afgelopen vijf jaar sterk gestegen. Volgens de National Cancer Registry zijn in Israël in de afgelopen vijf jaar de gevallen van patiënten met alvleesklierkanker sterk gestegen. Werd in 2013 bij 888 patiënten de kanker vastgesteld. Het aantal patiënten in 2018 was 1.024 en zal naar verwachting 1.086 zijn in 2020.

Luther vertelde dat de studie op schema ligt en zei dat de hoop van het bedrijf was dat eind september 2020 de resultaten de werkzaamheid van de behandeling dat zullen bewijzen en dat het bedrijf in staat zal zijn om een ​​versnelde goedkeuring van de FDA aan te vragen en te ontvangen.

Het concept: tumoren kunnen worden behandeld door hun energiebron te verstoren, waardoor de groei en verspreiding van kankercellen wordt belemmerd.

CPI-613 vertoonde synergie met FOLFIRINOX in preklinische en klinische onderzoeken. In een fase 1 klinische studie van CPI-613 in combinatie met gemodificeerd FOLFIRINOX vertoonde het een uitstekend veiligheids- en werkzaamheidsprofiel bij patiënten met eerstelijns uitgezaaide alvleesklierkanker met een mediane totale overleving van 19,9 maanden en een mediane progressievrije overleving van 9,9 maanden.

Rafael onderzoekt nu CPI-613 in de fase 3-studie, met als onmiddellijk doel de levenskwaliteit van patiënten met alvleesklierkanker te verbetere Israëlische ziekenhuizen die aan de proef deelnemen, zijn onder meer Hillel Yaffe Medical Center, Yitzhak Shamir Medical Center, Soroka Medical Center, Sheba Medical Center, Rambam Health Care Campus, Laniado Hospital, Tel Aviv Sourasky Medical Center en Shaare Zedek Medical Center.

Advertentie (4)