Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Drive through test in Tel Aviv. Screenshot YouTube

Het gaat niet goed, het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen in Israël blijft stijgen. Hierdoor is het aantal actieve besmettingen gestegen naar 5127 waarvan er 42 ernstig ziek zijn en 27 aan de beademing liggen. Volgens rapport van een militaire taskforce kan Israël binnen een week een verdubbeling van het aantal besmettingen verwachten, je leest het allemaal hier.

Het Israëlisch Filharmonisch Orkest biedt 28 juni een gratis online concert aan als onderdeel van een virtueel fondsenwervingsgala voor muzikanten die door de COVID-19 pandemie hun inkomsten hebben verloren. Gratis registratie via de link in het artikel hier.

Als het ministerie van Financiën de termijn voor werkloosheidsuitkeringen niet opnieuw verlengd dreigen eind juli een half miljoen Israëliërs hun uitkering te verliezen zegt minister van Arbeid, Sociale Zaken en Sociale Diensten, Itzik Shmuli. Je leest het hier.

Donderdag is het zover, dan krijgen veertig luchtmacht cadetten, waaronder drie vrouwen, hun ‘vleugels’ uitgereikt omdat ze geslaagd zijn voor de prestigieuze piloten opleiding van de Israëlische luchtmacht en gaan dan Israël vanuit de lucht verdedigen, lees je hier.

Intercity-spoordiensten zijn maandagochtend opnieuw gestart in Israël na een bevriezing van drie maanden om verspreiding van het coronavirus te stoppen, maar passagiers bleven meestal weg met amper een derde van de verwachte aantallen die opdoken om met de trein te reizen. lees je hier.

Sinds begin mei zijn ongeveer 16 Soedanese mannen betrapt terwijl ze onder dekking van de nacht over de zwaar gemilitariseerde grens Israël probeerden in te komen, lees je hier.

De 8 maanden oude Omar Yaghi, geboren met complexe hartproblemen, zou een levensreddende operatie ondergaan in het Israëlische ziekenhuis, maar door de weigering van Palestijnse leiders om met Israël samen te werken, werd de procedure vertraagd en stierf hij slechts 3 dagen voor de operatie, je leest het trieste verhaal hier.

Met traditionele indicatoren zoals inflatie en werkloosheid die te laat of onbetrouwbaar aankomen als gevolg van verstoringen en vergrendelingen van COVID-19, heeft de Bank van Israël zich tot real-time gegevens gewend, waaronder het volgen van mobiele telefoons en het elektriciteitsgebruik, om snel over de juiste gegevens te beschikken, lees je hier.

Een groep IDF-generaals heeft een brief geschreven aan de Amerikaanse president Donald Trump, waarin hij hem aanspoort om het annexatieplan van premier Benjamin Netanyahu te steunen om soevereiniteit toe te passen op delen van de Westelijke Jordaanoever, staat hier.

Wetenschappers van verschillende universiteiten over de hele wereld hebben, in samenwerking met het Israëlische Technion, een oplossing voorgesteld om de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen , door het gebruik van ultraviolet licht in binnenruimtes , volgens een persbericht van de universiteit dinsdag, dat je hier leest.

Volgens een nieuwe studie in Israël wordt de populaire TikTok-service voor het delen van video’s gebruikt voor meer dan alleen ongemakkelijke dansen door gebruikers. Antisemieten, ontkenners van de holocaust en andere extreemrechtse extremisten gaan het sociale-mediaplatform op om jongeren te bereiken, hebben onderzoekers van de Universiteit van Haifa en het Israëlische Instituut voor Terrorismebestrijding meegedeeld, lees je hier.

De Spaanse staat van de Balearen heeft voor het eerst wetgeving aangenomen die de boycot, desinvestering en sancties (BDS) tegen Israël tot een vorm van antisemitisme verklaart, staat hier.

Advertentie (4)