Sinds vrijdagochtend opnieuw 238 nieuwe virus patiënten erbij, 4 patiënten overleden

Drive through virus test. Screenshot Channel 13 tv

Sinds de vroege vrijdagochtend zijn er opnieuw 238 nieuwe virus besmettingen in Israël bij gekomen, hetgeen laat zien dat er aan de sterke dagelijkse stijging van nieuwe besmettingsgevallen vooralsnog geen einde komt.

Het aantal actieve besmettingen staat (13.00 Israël tijd) op 5736, waarvan 43 in kritieke toestand verkeren en 28 aan de beademing liggen.

Er zijn 54 patiënten met matige klachten, de rest heeft milde ziekteverschijnselen.

In de afgelopen twaalf uur zijn er vier virus patiënten overleden, waardoor het totale dodental nu op 313 staat.

Het lijkt er op dat de stijging iedere dag met 50% toeneemt ten opzichte van de dag ervoor. Indien dit zich voortzet zal binnenkort de grens van 1000 nieuwe besmettingen per dag worden overschreden.

De Israëlische nieuwszender Channel 12 meldt dat politie en inspecteurs boetes uitdelen aan wie die de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid overtreden, waaronder bedrijven die zich niet aan de regels houden en mensen die in het openbaar geen maskers dragen.

De operatie was met name gericht op recreatieve locaties zoals restaurants, cafés en evenementenhallen.

Volgens een rapport van Haaretz werden 160 werknemers van het Shimon Peres Negev Nucleair Onderzoekscentrum buiten Dimona in quarantaine geplaatst nadat bij twee werknemers het virus was vastgesteld.

Advertentie (4)