Bij meer dan 100 ‘niet-verwante’ besmettingen door het virus volgen er opnieuw beperkingen

Porf. Itamar Grotto in januari 2020. Foto Ministerie van Volksgezondheid

Adjunct-directeur Itamar Grotto van het ministerie van Volksgezondheid heeft tijdens een bijeenkomst van het Knesset Coronavirus Comité gezegd dat bij meer dan 100 nieuwe besmettingen per dag die niet gerelateerd zijn, Israël opnieuw te maken zal krijgen met coronavirus beperkingen.

Grotto verwees naar de recente piek in nieuwe coronavirus gevallen in Israël. Maandag kwamen er 97 besmettingen bij. Op Shavuot bleken er meer dan 100 nieuwe besmettingen bij te zijn gekomen. Twee weken geleden, zei Grotto, waren er nog tussen de 12 en de 20 nieuwe gevallen per dag.

Bijna 10.000 scholieren en docenten zijn in quarantaine geplaatst en er zijn 217 bevestigde gevallen van coronavirus gemeld.

Concreet werden op dinsdag 3.723 studenten en docenten in quarantaine geplaatst. Dit brengt het totaal van 6.235 op 9.935. Er werden 11 nieuwe gevallen gemeld en nog eens 13 scholen gesloten.

Grotto zei dat sinds het bekend worden van de piek nieuwe besmettingen, er elke dag meer mensen worden getest.

‘Gisteren zijn 8.383 coronavirus tests uitgevoerd, we kunnen er 15.000 per dag doen. Met twee nieuwe laboratoria hebben we een overeenkomsten bereikt, waardoor het binnenkort mogelijk is tot 40.000 tests per dag uit te kunnen voeren.”

Klik hier voor al het nieuws over het coronavirus.

Advertentie (4)