‘Rioolratten’ – Een nieuwe column van Simon Soesan

Simon Soesan

Wat? De wereld geeft geen aandacht meet aan de Hamas? Zelfs Pietje Puk en Pietje Bel op de Dam krijgen amper aandacht meer met hun voormalige Irakese…ehhh Palestijnse vlag? Daar moet wat aan gedaan worden! Wat de denken die Rotjoden wel niet, met hun vredesverdragen met Arabische landen! Dat kan gewoon niet!

72 jaar proberen Arabische groeperingen u ervan te overtuigen dat er ooit een zelfstandig Arabisch land heeft bestaan dat Palestina heet. Dat er inderdaad een Palestina bestond, maar dat een mandaat was van de Engelsen, onder de Engelse vlag, met Engelse wetten voor de Arabische en Joodse inwoners van dat mandaat, dat mag u niet verteld worden. Dat de VN op 29 November 1947 stemde over het verdelen van dit mandaat tussen Joden en Arabieren, waar 28% van het land aan de Joden werd gegeven en 72% aan de Arabieren, gaat men u niet vertellen. Dat de Joden dit aanvaardden terwijl de Arabieren dit weigerden, is ook onbelangrijk schijnbaar.

Dat de Arabische Liga dit antwoord gaf en niet toestond dat de Palestijnse Arabieren zelf een antwoord gaven – mag ook niet verteld worden. Dat de Arabische Liga in de VN trots mededeelde dat zij eerst de Joden de zee in zouden drijven (er zijn transcripties) en daarna het land zouden bevrijden – doet er ook niet toe.

Dat de Palestijnse Arabieren hun loyaliteit verklaarden aan Koning Abdallah van Jordanië – is allemaal onbelangrijk. Feit is dat Israël vrede maakt met haar buren en dat is – volgens de Hamas en de PLO – verraad.

Dus wat doe je dan, om de aandacht te krijgen? Je kunt geen echt militair geweld gaan gebruiken, want dan staat Israël in het recht om militair te reageren. Dus stuur je mensen naar de grens met Israël en laat je ze brand-ballonnen naar Israël sturen. Want hoe kun je op ballonnen-terreur reageren? Het zijn vaak kinderen, jongeren, die dit uithalen, uiteraard tegenover betaling.

Echter, dat geld moet uit Qatar komen, die betaald alle onkosten voor Hamas. Dat geld kwam in grote koffers, bijna elke maand, via afspraak. Want Hamas heeft nog niet veel uitgehaald met het geld dat uit de diverse landen wordt overgemaakt: ziekenhuizen, scholen, infrastructuur – er wordt nergens geïnvesteerd. Hamas stopt eerst een groot deel van de internationale subsidie in privé- bankrekeningen, daarna gaat het geld naar de aankoop van wapens. Om het volk te beschermen tegen de Zionistische geweldenaar. Ondertussen kan het volk de pokken (of Corona) krijgen, want geld wordt niet in de bevolking geïnvesteerd.

Is ook helemaal niet nodig want er komt genoeg geld binnen via-via. Er is zelfs een minister uit Nederland die geld stuurt zonder te weten waar het heen gaat, zei ze. Dat
kan in Nederland. Steun voor terreur is daar heel gewoon: ze importeren zelfs straatterreur en niemand heeft daar een probleem mee, behalve dan wie in Nederland geboren is, maar die worden ook minder en minder, dus geen echt probleem.

Terug in Gaza gooide Israël de grenzen dicht, daar die ballonnen onze landbouw in de fik stak. Hamas, altijd in voor nog een leugen, deelde mede dat, zolang de agressiviteit van Israel niet stopt, zij door zullen gaan hun “land” te verdedigen. Om het nog mooier te maken, gooiden ze de elektriciteit dicht en gaven ons de schuld. Meteen uiteraard de EU erbij met hun vingertje, want hoe durven wij dat te doen.

En toen kwam het hoogtepunt –voorlopig-: de riolering werd op stop gezet, waardoor alles naar Israel begon te drijven. Behalve de stank, ook nog een gezondheidsgevaar. De EU deed meteen of haar neus bloedde: zei niks meer en hield zich afzijdig.

Het stinkt in zuid – Israel. Niet alleen van de duizenden hectares die verbrand worden door Hamas – geen woord van al die groene mensen die de wereld groen willen laten – maar nu ook naar riool die naar onze velden stroomt, waardoor de landbouw in gevaar wordt gebracht voor een paar jaar.

Daar heeft de EU en zeker Nederland geen probleem mee.

Hoewel Gaza al 3000 jaar Gaza is en Gaza wil blijven, gaat een minister uit Nederland lachend op de foto met terroristen en steunt een “vrij Gaza” (Gaza is al “vrij” sinds 2005), haar grootste grens is met Egypte die deze grens al jarenlang heeft gesloten en zelfs in de laatste jaren de Hamas-tunnels onder water zette en enkele tunnels met gifgas vulde).

Dat de Nederlandse regering geld gaf aan terroristen is een schande op zich: Hamas eist van alle sponsors dat ze meer een meer moeten geven, of anders…

Het interessante met Hamas is dat je nooit weet in welk land die terreur uitgevoerd gaat worden. Wat duidelijk is voor ons: deze manier van handelen stinkt een uur in de wind en ik vermoed dat binnenkort Hamas Nederland een poepie zal laten ruiken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)
Vorig artikel‘Oudste zeepfabriek’ van Israël in de Negev ontdekt
Volgend artikelNieuwe podcast van Joop Soesan uit Israël
Simon Soesan (1956, Beverwijk) woont sinds 1973 in Israël, waar hij zijn eigen sales-en-marketing bureau had. Tegenwoordig is hij vertegenwoordiger van Keren Hayesod – United Israel Appeal in Duitsland. Soesan is bekend van columns in diverse Nederlandse bladen, zoals NRC-Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad. Zijn korte verhalen werden gebundeld in 'Pita met hagelslag' (2005) en ‘Patatje vrede’ (2007), 'Apoetaah' (2016) is zijn derde boek en in juni 2018 is 'Ik ben jij' verschenen. Zijn familie en vriendschappen met Joden, Moslims en Christenen, inspireren hem bij het schrijven.